Iaşi: Moaşele vor plăti asigurări de malpraxis de până la 10.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistenţii medicali şi moaşele vor încheia contracte de asigurare pentru răspundere civilă profesională cu o valoare cuprinsă între 2.000 şi 10.000 de euro pentru anul 2011. Decizia a fost luată de Cosniliul Naţional al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR).

Hotărârea prevede că pentru asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care lucrează în centre sau unităţi de primire urgenţe sau în servicii de ambulanţe asigurările încheiate vor fi echivalentul în lei al sumei de 10.000 de euro.

Cadrele care îşi exercită profesia în unităţi de medicină primară, ambulatorii, cabinete medicale individuale sau laboratoare vor încheia asigurări pentru plătirea echivalentului în lei a sumei de 4.000 de euro.

Asistenţii de farmacie, de specialitate igienă şi sănătate publică şi cei care lucrează în institute de medicină legală vor achita echivalentul în lei pentru 2.000 de euro.

„Asigurările de răspundere civilă se vor încheia numai la societăţi de asigurare autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi reasigurate. Valorile contractelor sunt minimale, asistenţii medicali şi moaşele având libertatea ca, în funcţie de specificul locului de muncă şi activităţilor efectiv desfăşurate, să încheie contracte de asigurare pentru răspundere civilă profesională la valori mai mari", spune Marius Asăndulesei, responsabil de mass media în cadrul OAMGMAMR Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite