Iaşi: Minoră de 14 ani, urmărită de coşmarul violului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O adolescentă din localitatea ieşeană Miroslava se luptă de mai bine de jumătate de an cu amintirile unui groaznic viol la care a fost supusă.

Tânăra, în vârstă de 14 ani, a încercat să-şi ia viaţa după ce a fost batjocorită dar a fost salvată în ultimul moment de o vecină. Aşa a ieşit la iveală secretul cutremurător al fetei. Procurorii au demarat o anchetă şi au reuşit să-l identifice pe cel care ar fi violat-o, şi l-au trimis în judecată.

Pe 27 mai, copila, în vârstă de 14 ani, se întorcea de la şcoala din localitatea vecină Corneşti, împreună cu verişorul său de 13 ani. La un moment dat, spun oamenii legii, lângă ei a oprit un autoturism BMW, condus de Lucian Panţîru (25 de ani).

Tânărul s-ar fi oferit să-i ducă pe cei doi acasă dar ar fi „uitat" să mai oprească la locul indicat de puştoaică.

Motivând că trebuie să găsească un loc unde să poată întoarce maşina, l-a convins pe verişorul fetei să coboare din autoturism, apoi a plecat în viteză. Localnicul, mai spun oamenii legii, a dus-o pe fată la marginea unei păduri. Aici ar fi ameninţat-o că-i taie capul după care a violat-o. Când a lăsat-o să plece, fata s-a dus acasă şi a încercat să-şi ia viaţa cu un pumn de medicamente. O vecină a surprins-o în ultima clipă şi a determinat-o să renunţe le gândul suicidar.

Fata a acceptat în cele din urmă să povestească coşmarul prin care trecuse. În timpul audierilor, Lucian Panţîru le-a spus anchetatorilor că adolescenta acceptase de bunăvoie să facă sex cu el şi că avea cu aceasta o relaţie de prietenie.

Medicii specilişti au ajuns la concluzia că în urma violului fata suferă de stres postraumatic şi are coşmaruri în care se luptă cu agresorul pentru a scăpa de acesta.

În timpul cercetărilor, poliţiştii au descoperit şi că autoturismul condus de tânăr nu era înmatriculat. Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal l-au trimis în judecată pe Lucian Panţîru pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, lipsire de libertate şi conducere a unei maşini neînmatriculate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite