Iaşi: Milionar la Tribunal, sărac la Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Octogenarul din Iaşi care a obţinut un teren de 70 de milioane de lei în instanţă nu va vedea banii prea curând. Magistraţii Curţii de Apel au decis anularea sentinţei dată de colegii  de la Tribunal şi trimiterea dosarului la Judecătorie.

Procesul lui Nicolae Burdea (81 de ani), ieşeanul care a obţinut în decembrie 2009, în instanţă, despăgubiri de 70 de milioane de lei pentru că nu s-a putut folosi de un teren, s-ar putea rejudeca. Dosarul în care octogenarul a dat în judecată Comisia Judeţeană de Aplicare a Legii 18/1991 a luat o turnură neaşteptată.

După ce magistraţii Tribunalului Iaşi i-au dat dreptate ieşeanului şi au dispus acordarea de daune, reprezentanţii forului de decizie au făcut apel.
Magistraţii Curţii de Apel, la care a ajuns dosarul, au decis să anuleze sentinţa dată de colegii lor şi să trimită dosarul la Judecătoria Iaşi pentru a fi judecat în primă instanţă.

Cu toate că octogenarul a făcut recurs, iar cazul a ajuns în atenţia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, disputa privind competenţa instanţei nu va fi lămurită prea curând.

Mai citiţi:

Îmbogăţit de lenea birocraţilor

Primul termen al procesului în care judecătorii instanţei supreme vor trebui să decidă dacă dosarul lui Burdea va fi reluat de la zero sau se va judeca în continuare apelul la Curtea de Apel Iaşi este pe 31 ianuarie 2011.

9,8 hectare în Copou

„Disputele pe probleme de competenţă  sunt foarte dese şi destul de relative. Noi susţinem în continuare că am început bine această acţiune, adică este competent Tribunalul. Am demonstrat pe lege că aşa stau lucrurile. Noi am acţionat în continuare aşa cum este legea şi mergem la instanţa cea mai înaltă”, a declarat Alexandru Anghel, avocatul lui Nicolae Burdea.

În 2008 octogenarul a dat în judecată Comisia Judeţeană de Aplicare a Legii 18/1991 pentru că nu şi-a primit cele 9,8 hectare de teren în Copou, deşi  avea hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă încă din 2005.

Pentru perioada în care nu şi-a putut folosi terenul aflat în administrarea Staţiunii de Cercetări Vini-Viticole din Copou, octogenarul a solicitat daune, iar Tribunalul Iaşi a dispus acordarea de despăgubiri în valoare de  70 milioane de lei.            

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite