Iaşi: "Mi-au omorât soţul, îi dau în judecată!" (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rodica Achihăii, nevasta ieşeanului mort la spital din cauza unei fracturi, este revoltată că doctorii care s-au ocupat de el au scăpat basma curată.

Femeia îi va da în judecată pe medicii Gheorghe Iosub şi Corneliu Mihăilescu de la Spitalul din Paşcani. Cei doi susţin că ar fi nevinovaţi.

Comisia de Jurisprudenţă de la Colegiul Medicilor a stabilit iniţial că cei doi doctori se fac vinovaţi de culpă medicală, dar Comisia de Disciplină a infirmat verdictul. Nevasta lui Vasile Achihăii, care a murit în ianuarie pe patul de spital, are de gând să-şi facă singură dreptate.

„Nu este normal ca fractura deschisă a soţului meu să nu fie considerată o urgenţă medicală. Corb la corb nu-şi scoate ochiul. Eu o să merg  în instanţă, voi da în judecată şi spitalul. Ce proceduri au acolo de îşi permit să ţină un pacient cu fractură deschisă timp de trei zile? Mi-au omorât soţul! Îi dau în judecată", a spus astăzi Rodica Achihăii.

Vezi video:

A primit o simplă mustrare

În primă fază, cei 14 medici din Comisia de Jurisprudenţă de la Colegiul Medicilor din Iaşi, care i-au anchetat pe Iosub şi Mihăilescu, au decis că aceştia se fac vinovaţi de culpă medicală.

„Decizia luată de Comisia de Jurisprudenţă a fost invalidată de Comisia de Disciplină. Aceasta a decis ca Iosub să fie absolvit de orice vină, iar Mihăilescu să primească mustrare pentru că nu a făcut necropsie şi a eliberat certificatul de deces după numai două ore", a declarat Mircea Onofriescu, membru al Comisiei de Jurisprudenţă de la Colegiul Medicilor. 

„Eu nu am primit încă decizia. N-aveam cum să fiu vinovat pentru că eu eram de gardă, i-am făcut ce trebuia şi urma ca ortopedul să-i facă operaţia. Am înţeles că a făcut o complicaţie pulmonară, dar se putea întâmpla oricui. Am să vorbesc şi cu colegul meu Mihăilescu şi am să merg la spital să văd dacă a venit această decizie",  a replicat medicul Gheorghe Iosub, care a ieşit la pensie imediat după mortea lui Vasile Achihăii.

„Nu pot da nicio declaraţie. Colegiul Medicilor şi-a spus cuvântul", a spus sec Corneliu Mihăilescu.

A murit după trei zile de stat în spital

Vasile Achihăii (37 de ani) din comuna Vânători a ajuns la Spitalul Municipal din Paşcani pe 15 ianuarie, cu o fractură deschisă la picior. Pe 18 ianuarie bărbatul a murit, iar Poliţia şi Colegiul Medicilor au deschis o anchetă în acest caz. „Trei zile şi trei nopţi i-au dat numai calmante", a povestit nevasta acestuia.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite