Iaşi: Icoane pictate manual şi măşti antirid la Târgul de Răpciuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de meşteri populari din toată Moldova au venit de luni în faţa Palatului Culturii pentru a-şi vinde produsele la  „Târgul de Răpciuni".

Ieşenii pot achiziţiona de la târg icoane pictate manual, ouă încondeiate, brăţări, coliere şi inele, articole de îmbrăcăminte tradiţională şi obiecte confecţionate din sfoară.

„Produsele sunt lucrate manual prin tehnici tradiţionale, cu materiale naturale precum sfoară, ceramică, sau lemn. Confecţionăm pe loc o parte din produse ca să se convingă oamenii că sunt naturale“, ne-a spus Valentina Acasandrei, un meşter popular din Iaşi.

Unii artişti au fost nemulţumiţi că la târg au venit şi unii comercianţi care vindeau valoane, jucări, creme naturiste sau măşti pentru faţă care elimină ridurile.

„Se simte criza, vânzările merg foarte prost. Problema este acest melanj de arte care nu este benefic pentru noi, meşterii populari“, a spus Silvia Cozmîncă, creator popular.

Vineri va începe „Sărbătoarea recoltei" în care 30 de producatori de legume, fructe, vinuri şi produse tradiţionale din carne şi panificaţie îşi vor expune şi comercializa produsele. Târgul se va încheia sâmbătă la ora 21.00.

Citeşte şi:

Iaşi: Târg de produse ecologice la capătul CUG-ului

Iaşi: Dulceţuri şi cosmetice bio la Biserica „Toma Cozma“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite