Iaşi: Medic judecat pentru neglijenţă în serviciu (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Mariana Butnaru (57 de ani), de la Clinica IV a Materinităţii „Cuza Vodă" din Iaşi, este acuzat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi că ar fi stabilit superficial diagnosticul unei paciente.

10.20 Prof. univ. dr. Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii „Cuza Vodă“: „Am sfătuit-o pe doamna doctor să nu vorbească absolut deloc cu presa pentru că acest caz trebuia finalizat demult. Nu înţeleg de ce procurorii au deschis acest caz. Doamna doctor a achitat despăgubiri iar lucrurile acestea nu mai trebuie discutate“, a precizat şeful medicului Mariana Butnaru.

08.00 Cadrul medical a ajuns să fie acuzat de neglijenţă în serviciu după ce, pe 12 decembrie 2007, ar fi stabilit „în mod superficial", spun procurorii, diagnosticul de sarcină al unei paciente din localitatea Ungheni. În realitate, aceasta nu era gravidă.  Femeia venise la control pentru că îi întârziase menstruaţia. Pentru că femeia a cerut să-i fie întreruptă presupusa sarcină, a fost dusă în sala de operaţie.

Ulterior, la chiuretaj, pacienta ar fi suferit o perforaţie a uterului. Procurorii mai spun că deşi medicul avea suspiciuni cu privire la existenţa acestei afecţiuni, ar fi lăsat-o pe femeie să plece acasă. Falsa gravidă a avut nevoie de 50 - 55 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni. Fosta pacientă nu s-a constituit parte civilă în schimb a primit despăgubiri de 100.000 de lei. Anchetatorii mai spun că medicul a recunoscut că perforaţia uterină a fost un accident imprevizibil şi că a stabilit sarcina fără să apeleze la mijloacele paraclinice din spital şi la ecografie, întrucât acestea ar fi fost irelevante pentru perioada în care era sarcina.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite