Iaşi: Marcaje neclare, nou episod în pista ruşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au decis să aplice pe dale două logo-uri care derutează bicicliştii şi pietonii din cauză că nu stabilesc cine are prioritate. Semnul publicitar al programului Civitas şi al proiectului Archimedes şi desenul reprezentând o bicicletă sunt marcate când pe o bandă de mers când pe cealaltă. 

Funcţionarii din Palatul Roznovanu gafează din nou cu „mâzgălelile“ pe care le-au făcut pe pista pentru biciclişti construită din Tudor Vladimirescu spre Copou.

„Noile marcaje sunt stupide. Iniţial, am ţinut sensul de mers pe care era desenat bicicleta, dar când am văzut că se schimbă n-am mai înţeles nimic“, ne-a spus Livia, o profesoară de engleză care circulă mult cu bicicleta.

Pe unele porţiuni ale pistei marcajele sunt improvizate prin trasarea unei linii cu creta, aşa cum este cazul în zona staţiei de autobuz din Tudor Vladimirescu.

Citeşte şi:

Iaşi: Pista ruşinii: edilii vin cu a treia variantă

Trotuar cu bordură pe mijloc la Iaşi (Foto)

Iaşi: Acoperă ruşinea de la pistă cu bani publici

„O lucrare de mântuială“

Şi pietonii sunt derutaţi şi susţin că pista nu este semnalizată corespunzător pentru a se aplica şi regulile de circulaţie, adică să dea prioritate ieşenilor care merg pe două roţi.

„Mi se pare o lucrare de mântuială, iar noile marcaje nu ajută la nimic. Eu, ca pieton, n-am de unde şti că aici este o pistă, pentru că semnul cu bicicleta este pe ambele sensuri. Plus că sunt locuri unde ar trebui să dai prioritate bicicliştilor, dar n-ai cum pentru că te calcă maşinile“, ne-a spus Mihai Simionică, un student de 26 de ani la master.

Aviz favorabil din partea Comisiei Europene

Edilii sunt mulţumiţi de marcajele de pe pistă şi susţin că bicicliştii sunt cârcotaşi. „Bicicleta este forma de semnalizare recunoscută la nivel european. Oamenii nu au de ce să fie derutaţi deoarece trebuia să semnalizăm ambele sensuri şi nu le puteam pune unele lângă altele“, a spus Cosmin Coman, director din cadrul Primăriei.

Deşi au jonglat în nenumărate rânduri cu soluţii tehnice pentru a construi culoarul pentru biciclişti, şefii Primăriei au primit aviz favorabil din partea Comisiei Europeane, instituţie care a finanţat proiectul. „Ieri, au venit doi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi au fost foarte mulţumiţi din toate punctele de vedere. Au fost de acord cu lăţimea pistei, cu lungimea ei şi cu traseul“, a mai spus Cosmin Coman.

Mihai Simionică, student: Eu, ca pieton nu am de unde şti că este o pistă pentru biciclişti pentru că nu e marcată corect.

Livia C., profesoară: Noile marcaje sunt stupide, cu bicicleta ba la dreapta, ba la stânga. Mă deranjează.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite