Iaşi: Magda Ţepoi cere să fie achitată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Ţepoi
Magda Ţepoi

Fosta preşedintă a Camerei de Comerţ a Regiunii Nord- Est (CCRUNE) a cerut ieri judecătorii Tribunalului Iaşi să o achite pentru infracţiuni de corupţie. Ieşeanca Magda Ţepoi a fost acuzată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că în 2005 a deturnat bani din fonduri europene.

Acest proiect a fost finalizat cu atingerea indicatorilor şi chiar depăşirea lor. Acum şapte ani l-am implementat cu tineri de bună credinţă", a declarat Ţepoi, în faţa judecătorilor. Aceştia au amânat pronunţarea cu o săptămână

Am cerut în principal achitarea. Am solicitat şi schimbarea încadrării juridice, iar în subsidiar am arătat instanţei că nu s-au avut în vedere circumstanţele atenuante", a declarat Ionel Nechita, avocatul fostei preşedinte CCRUNE.

Potrivit procurorilor, ieşeanca ar fi deturnat 133.000 de euro. Banii ar fi reprezentat o parte din finanţarea unui proiect european cu fonduri nerambursabile, derulat în perioada 2003-2004. Frauda s‑ar fi realizat în cea mai mare parte prin intermediul unor contracte de publicitate. Magistraţii Judecătoriei au condamnat-o pe Magda Ţepoi la cinci ani şi şase luni de închisoare în 2008, dar aceasta a făcut apel.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite