Iaşi: Magazinele de pe Cuza Vodă îşi pierd clienţii din cauza tencuielii căzute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii spaţiilor comerciale de pe strada Cuza Vodă nr.1, locul unde joia trecută două femei au ajuns la spital după ce au fost lovite de tencuiala desprinsă de pe un bloc, se plâng că foarte puţini oameni se încumetă să le mai treacă pragul din cauză că magazinele le-au fost împrejmuite cu gard şi bandă roşie în urma accidentului.

Patronii spun că cei care mai apelează la serviciile lor pot fi număraţi pe degete. „Pe noi ne afectează la afişajul publicitar. Dacă înainte vedeam câte 5-6 oameni care se uitau la anunţurile lipite în geam, acum nici nu se mai pot apropia din cauza benzii roşii", spune Laura Şerban, reprezentantul agenţiei imobiliare Millenium Invest.

Femeia susţine că a făcut o sesizare la asociaţia de proprietari cu câteva săptămâni înainte cu privire la desprinderile de tencuială, dar că s-a intervenit superficial la faţada blocului. „S-au uitat strict la bucata de unde vedeam noi că s-a desprins. Trebuiau să facă verificări la tot blocul", mai spune femeia.

Oamenii se plâng că nu au bani pentru plasă de protecţie

Clienţii lipsesc şi de la farmacia Sensiblu, precum şi de la magazinul de încălţăminte de pe strada afectată. „Foarte puţini mai intră. E o situaţie neplăcută", spune Irina, vânzătoare.

Citeşte şi:

Iaşi: Le-a căzut tencuiala în cap şi au fost duse de urgenţă la spital (VIDEO, UPDATE)

Iaşi: Scările cu faţade vechi, pasate locatarilor

Şefii Termoservice susţin însă că proprietarii de la magazine ar trebui să se implice în rezolvarea problemei. „Domnii de la magazine fac parte din asociaţia de proprietari şi au obligaţii. Nu ţine de noi să luăm o decizie. Faţada poate fi refăcută abia în primăvară pentru că la frig nu ţine tencuiala. Acum se poate pune o plasă, dar oamenii de acolo se plâng că nu au bani. Principala lor grijă nu este că se mai poate întâmpla un accident ci cât costă această plasă", spune Tudor Tudose, directorul Termoservice.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite