Iaşi: La Iaşi îţi faci „plinul“ de istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revista „Click! pentru femei“ încheie concursul „Vino în oraşul meu“ cu Iaşi. Ghid în această săptămână este Ioana Stoian, o moldoveancă get-beget. Dar mai multe poţi afla chiar de la ea! 

Deşi multă lume vede zona Moldovei drept cea mai săracă şi mai slab dezvoltată din ţară, trebuie să vă alung această imagine. Iaşiul este oraşul care face impresia unui bătrân gânditor, băgat în seamă numai la zile mari ori la nevoi şi uitat când este vorba de bine şi belşug.

Câte puţin pentru toţi
Iaşiul este un renumit centru cultural şi universitar. Dar asta nu e tot! Aşezat între şapte coline, precum celebra cetate eternă, Roma, Iaşiul oferă foarte multe turistului amator de muzee, dar şi de plimbări în aer liber. Cel mai frumos mod de a vizita oraşul este la pas. Pornind de pe Strada Lăpuşneanu (pietonală), făcând un mic popas la Biserica Banu şi Muzeul Unirii, ajungem în Piaţa Unirii, unde se află şi prima şcoală în care s-a învăţat în limba română, Colegiul Naţional, fosta Academie Mihăileană.

O porţie de istorie şi de cultură
Continuăm plimbarea prin centrul vechi pe Strada Cuza Vodă, unde fotografii amatori sau profesionişti vor fi încântaţi de clădirile vechi şi bineînţeles de Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ şi de Filarmonica de Stat. Cei mai mulţi turişti aleg apoi să meargă pentru un moment de reculegere la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în Catedrala Mitropolitană, la renumita Mănăstire „Sfinţii Trei Ierarhi“, dar şi la Palatul Culturii.

La teiul lui Eminescu
Pentru iubitorii de natură, Iaşul îi aşteaptă să facă plimări prin Grădina Botanică „Anastasie Fătu“, prin Parcul Copou, Parcul Expoziţiei sau pe malul lacului Ciric, care oferă privelişti de neuitat. Parcul Copou este renumit în toată ţara prin Teiul lui Eminescu şi Obeliscul cu Lei, tot aici găsindu-se şi Muzeul „Mihai Eminescu“.

Povestea din bojdeucă
Dacă printre turişti se numără şi copii, atunci nu trebuie să rataţi Bojdeuca lui Ion Creangă, din zona Ţicău. Aici, în perioada verii au loc piese de teatru pentru cei mici. Cine vine în Iaşi nu trebuie să rateze de asemenea, Palatul Roznovanu, Muzeul de Istorie Naturală, Mănăstirile Golia, Cetăţuia şi Galata.

Câştigă o excursie la Roma cu povestea ta!
Nu rata numărul de săptămâna aceasta al revistei „Click! pentru femei“, completează talonul şi participă la concurs. Chiar dacă povestea ta nu s-a numărat printre cele publicate, mai ai o şansă să câştigi o excursie la Roma dacă votezi oraşul preferat. Asta nu e tot: votul tău va fi înregistrat şi dacă te înscrii pe site-ul www.clickpentrufemei.ro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite