Iaşi: Judecători la Tribunal, în vizorul procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi magistraţi de la Secţia Comercială a Tribunalului Iaşi sunt acuzaţi de o reprezentanţă auto de neglijenţă în serviciu în urma căreia firma ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 10.000 de euro.

Împotriva judecătorilor Dragoş Şerbănescu şi Monica Cocor a fost depusă o plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Pe numele magistraţilor au mai fost formulate o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), şi o acţiune de chemare în judecată în civil, cu titlul de „pretenţii".

Potrivit plângerii penale, cei doi judecători ar fi soluţionat eronat un litigiu dintre reprezentanţa auto şi o firmă de construcţii din vestul ţării, în urma căruia firma ieşeană a fost obligată să plătească aproximativ 10.000 de euro.

În prealabil, magistraţii Judecătoriei Iaşi dăduseră dreptate, în două rânduri, reprezentanţei auto.

Şeful Tribunalului: „Nu ştiam de plângere"

„Considerăm că faptele judecătorilor şi împrejurările pricinii întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii  de neglijenţă în serviciu. În plus, cel de-al treilea judecător din complet a făcut opinie separată faţă de cei doi judecători", a precizat Sandra Grădinaru, avocatul societăţii ieşene.

De cealaltă parte, preşedintele Tribunalului Iaşi, judecătorul Radu Tărniceriu, spune că, deocamdată nu a fost înştiinţat în mod oficial de existenţa unei plângeri penale împotriva colegilor săi.

„Nu ştiam de plângerea făcută împotriva celor doi judecători şi, deocamdată, nu am primit nicio cerere din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru a oferi informaţii despre această situaţie. Cazuri în care împotriva judecătorilor sunt formulate plângeri penale sunt des întâlnite"
, a spus judecătorul Radu Tărniceriu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite