Iaşi: Judecătoarea pârâtă de ANI la procurorii anticorupţie va contesta raportul de evaluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul Camelia Acrâşmăriţei susţine că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi-a depăşit atribuţiile, „încălcând  principiul separaţiei puterilor în stat făcând discuţii despre un dosar aflat pe rolul instanţei".

Citeşte şi: Iaşi: Judecător dat în primire de ANI la procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii (UPDATE)

În urma sesizării inspectorilor ANI adresată Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii, judecătorul Camelia Acrâşmăriţei, de la Judecătoria Iaşi, susţine într-un punct de vedere dat publicităţii faptul că „fapta reţinută şi preusupusul conflict de interese şi incompatibilităţi nu au un suport legal, în condiţiile în care conflictul s-a născut anterior intrării în vigoare a legii, deoarece s-ar aduce atingere dreptului constituţional de neretroactivitate".

Totodată, aceasta a menţionat că va contesta raportul de evaluare şi că ANI ar fi încălcat principiul confidenţialităţii, legalităţii şi dreptului la apărare.

Cercetările ANI au vizat potrivit comunicatului emis de instituţie o relaţie contractuală dintre magistrat şi omul de afaceri ieşean Ioan Zapodeanu.

Inspectorii de integritate au precizat că încheierea unui contract de vânzare-cumpărare de drept succesoral cu Ioan Zapodeanu, în timp ce acesta era pârât într-un dosar instrumentat de Camelia Acrâşmăriţei, a dat naştere unui interes personal care a generat o stare de incompatibilitate şi un conflict de interese.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite