Iaşi: Judecătoarea pârâtă de ANI procurorilor trebuie să restituie 23.500 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camelia Acrâşmăriţei va trebui să-i restituie Corneliei Ştefănescu, şeful cancelariei preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, un împrumut. Judecătoarea pierdut ieri procesul.

Judecătoria Iaşi a admis ieri acţiunea Corneliei Ştefănescu şi a dispus ca magistratul Acrâşmăriţei să-i restituie 23.500 de euro. Pe lângă această sumă judecătoarea trebuie să plătească şi 4.924 lei dobândă şi 3.705 lei cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă.

Şeful cancelariei preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României a dat-o în judecată pe judecătoare în luna martie. Cornelia Ştefănescu i-a cerut Cameliei Acrâşmăriţei să-i restituie un împrumut.

Citiţi şi:

Iaşi: Judecătoarea cercetată de DNA a cheamat ANI la bară

Iaşi: Judecător dat în primire de ANI la procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii (UPDATE)

ANI a trimis o sesizare la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva judecătoarei pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii. Inspectorii de la ANI spun că judecătorul a încheiat pe 26 iulie 2007 un contract de vânzare-cumpărare de drept succesoral cu importantul om de afaceri ieşean Ioan Zapodeanu. Afacerea viza un teren de 50 de hectare, în comuna Slătioara, judeţul Olt.

Preţul vânzării, se arată într-un comunicat al ANI, a fost de 210.000 de euro. Ulterior, acelaşi magistrat i-a dat câştig de cauză lui Ioan Zapodeanu într-un dosar civil în care acesta era pârât. Inspectorii de integritate spun că încheierea contractului de vânzare-cumpărare de drept succesoral cu Ioan Zapodeanu a dat naştere unui interes personal care a generat o stare de incompatibilitate şi un conflict de interese.

Magistratul Camelia Acrâşmăriţei susţine că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi-a depăşit atribuţiile, „încălcând  principiul separaţiei puterilor în stat făcând discuţii despre un dosar aflat pe rolul instanţei".

Judecătoarea Camelia Acrâşmăriţei a cerut colegilor de la Curtea de Apel Iaşi să anuleze raportul Agenţiei Naţională de Integritate (ANI).I

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite