Iaşi: Judecătoarea audiată pentru o mită de 2.500 de lei nu are voie să părăsească localitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul Angela Ungureanu, care a fost ridicată vineri după-amiază de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, audiată pe tot parcursul zilei de ieri la DNA Iaşi şi eliberată aseară, nu are voie să părăsească pentru 30 de zile localitatea. Decizia a fost luată aseară de procurorii DNA după ce Consiliul Superior al magistraturii a dat aviz nefavorabil arestării preventive a judecătoarei.

Judecătoarea Angela Ungureană, care a fost audiată timp de două zile pentru o mită de 2.500 de lei primită de la avocata Nicoleta Balica pentru a motiva o decizie într-un dosar, nu are voie să părăsească localitatea.

Citeşte şi:

Un magistrat al Judecătoriei Iaşi a fost reţinut de DNA pentru luare de mită (UPDATE)

Iaşi: Judecătoarea reţinută pentru o mită de 2.500 de lei a fost eliberată (VIDEO, UPDATE)

„Procurorii DNA au decis aseară să i se dea obligarea de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile, cu posibilitatea de a prelungi termenul“, a spus Daniel Mirăuţă, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Iaşi. 

Procurorii DNA susţin căjudecătoarea Angela Ungureanu din cadrul Secţiei Civile i-a solicitat avocatei Nicoleta Balica 500 de euro împrumut şi i-ar fi promis că va urgenta redactarea unei hotărâri. " Judecătorul Ungureanu Angela i-a dat de înţeles avocatului respectiv că va face demersurile necesare pentru a urgenta tehnoredactarea unei hotărâri judecătoreşti pe care o pronunţase în cursul lunii noiembrie 2010 în cadrul unui proces civil în care avocatul reprezentase interesele legale ale părţii care câştigase procesul, tehnoredactare urmată de semnarea de către judecător a hotărârii. Solicitarea împrumutului s-a făcut în condiţiile în care Ungureanu Angela nu mai discutase niciodată în cadru particular cu persoana denunţătoare ci exclusiv în context profesional", se precizează într-un comunicat al DNA Iaşi.

Pe 28 ianuarie avocata i-ar fi adus judecătoarei 2.500 de lei.




L

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite