Iaşi: Judecaţi pentru că şi-au abandonat bebeluşul în gară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii unei fetiţe de numai o lună vor ajunge în faţa judecătorilor după ce şi-au lăsat bebeluşul într-un pasaj pietonal din zona Gării.

Ionuţ şi Elena Huţanu, de 22, respectiv 24 de ani, din comuna Victoria, au fost acuzaţi de procurori de abandon de familie. Potrivit actului de trimitere în judecată, pe 19 septembrie anul trecut, cei doi şi-au lăsat fetiţa de o lună în pasajul subteran din staţia CFR Gară Iaşi, pe canalul de scurgere a apelor pluviale.
Anchetatorii spun că ideea abandonului i-a venit tatălui, iar soţia a fost de acord. După patru ore, cei doi au revenit la pasaj pentru a-şi recupera fetiţa dar nu au mai găsit-o. Între timp, nişte cetăţeni o găsiseră şi alertaseră Poliţia şi Salvarea. Fetiţa a primit îngrijiri medicale, fiind diagnosticată cu anemie şi afecţiuni respiratorii.
În faţa anchetatorilor, părinţii au spus că au recurs la acest gest pentru că nu aveau cu ce să o întreţină.

Deşi vor fi judecaţi pentru abandon familial, atât asistenţii sociali de la Primăria Victoria, cât şi cei de la Direcţia de Protecţie a Copilului au concluzionat că fetiţa poate să revină în sânul familiei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite