Iaşi: Iubita îi este în fiecare zi aproape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Luchici, studentul ieşean care-şi scrie licenţa cu gura, a avut-o în permanenţă alături pe prietena lui . Alexandru (25 de ani) este paralizat de la gât în jos. Un salt în apa prea mică din Deltă i-a furat mobilitatea când avea 22 de ani. De atunci, el şi-a împărţit toată suferinţa cu iubita lui, Gentilia Zenovei.

Alex Luchici şi Gentilia Zenovei erau împreună de un an şi jumătate când a avut loc accidentul, iar de atunci sunt nedespărţiţi. Iubita lui a stat nopţi întregi prin spitale când Alex se afla în operaţie, şi tot împreună au trecut peste complicaţiile care apăreau. „A fost greu, dar Alex a avut ambiţia de a ieşi din spitale", mărturiseşte Gentilia. În prezent, cei doi locuiesc cu chirie într-un apartament din Iaşi.


„Depind foarte mult de Gentilia. Eu pot doar să folosesc laptopul, în rest ea mă ajută cu totul. Nu poate lipsi decât o oră, cel mult două, de acasă“
, explică Alex. Accidentul nu a făcut decât să-i apropie mai mult pe cei doi. „Nu m-am gândit nicio clipă să renunţ la bătălia pe care am început-o alături de el. Suntem în permanenţă în căutare de studii medicale privind remedierea leziunilor pe coloană. Avem încredere şi speranţă că mai devreme sau mai târziu vom ieşi din impas. Având în vedere evoluţia lui Alex, avem motive să fim optimişti“, a spus Gentilia.


Tinerii sunt încrezători

Cei doi nu doresc să fie compătimiţi şi nici nu cred că accidentul le-a curmat visurile. „Doar privim din altă perspectivă, dar nu s-a încheiat nimic. Nimic nu este iremediabil, totul poate fi corectat“, crede cu tărie Gentilia. Mai mult, tinerii muncesc de acasă pentru a câştiga, la rândul lor, ceva bani. Se ocupă de traduceri şi aşteaptă chiar un răspuns de angajare de la un Birou de Traduceri. "Este singurul job care ne permite amândurora să lucrăm de acasă. Este un program mai flexibil. Amândoi ştim limbi străine“, ne-a explicat Gentilia.


„Este un supraom“


Şi prietenii i-au rămas aproape lui Alex. Spun că-i admiră curajul şi ambiţia. „Alex este un om curajos. Asta s-a văzut din prima clipă de după accident. A avut încredere în el şi niciodată nu l-am văzut demoralizat. Nu i-a fost nicio clipă frică de ceea ce urmează. E un supraom. Accidentul nu l-a schimbat mai deloc", ne-a mărturisit Victor Pricop, un prieten din copilărie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite