Iaşi: Atenţie studenţi: Nicky intră în cămine şi vă lasă fără bunuri după ce vă câştigă prietenia (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Mocănaşu alias Nicky
Ionel Mocănaşu alias Nicky

Ionel Mocănaşu, care se recomandă apropiaţilor Nicky, şi-a lăsat mai mulţi amici fără telefoane, bani, laptopuri şi chitări. Ultima „spargere" a dat-o în căminul T 17 din campusul Tudor Vladimirescu din Iaşi, de unde a luat trei laptopuri şi un mobil de la nişte studente la Arhitectură. Prins de două ori în flagrant, tânărul a fost lăsat în libertate de poliţişti.

14.55 Ionel Mocănaşu se pare că a fost reţinut astăzi dimineaţă de poliţiştii bucureşteni. Cel mai probabil, acesta va da ochii şi cu poliţiştii ieşeni.

Irina Tătăranu  (24 de ani) este studentă la Arhitectură şi îl ştia pe Ionel Mocănaşu (29 de ani) de doi ani, de la Vama Veche. S-au cunoscut mai bine în urmă cu două săptămâni, la Iaşi. Tănărul s-a prezentat ca fiind Alex Noviţchi, nume pe care îl foloseşte frecvent când leagă prietenii. Cei doi au început o relaţie, Ionel a invocat că nu are unde să rămână peste noapte şi a fost invitat în camera de cămin.

Irina Tătăranu a depus plângere la Poliţie

Irina Tătăranu a depus plângere la Poliţie

După doar două nopţi dormite la locuinţa fetei a lăsat-o pe Irina şi pe cele două colege ale ei fără trei laptopuri şi un mobil. Furtul a avut loc pe 13 octombrie. „Eu am plecat la ore pe la 9.00 şi el a rămas singur în cameră. La 10.30 am revenit şi am văzut că lipsesc laptopurile. M-am dus direct la Poliţie să fac plângere", spune Irina. Plângerea a fost înregistrată la Poliţia Muncipiului. „Este vorba de un singur caz de furt din Iaşi, cercetat de Poliţie", a declarat Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipiului Iaşi.

Dezvăluiri de la victime

Imediat după păgubire, tânăra a aflat că Nicky este de fapt Ionel Mocănaşu şi că a procedat la fel cu încă patru persoane din ţară: Anca Lazăr, Radu Eduard , Alin Istrate, din Bucureşti şi Dorin Panduru din Cluj.

Toţi spun că Ionel mai întâi şi i-a făcut amici, după care „i-a operat". Alin Istrate a fost lăsat anul trecut de Ionel fără telefon şi fără 6.000 de lei. „Îl ştiam de prin cluburi din Bucureşti, îmi zicea că nu are unde dormi şi l-am primit la mine de vreo trei ori. Eram prieteni, iar ultima dată a zis să şi fure ceva, după care a dispărut ", povesteşte Alin.

De la Radu Eduard a furat 1.500 de euro şi 3.000 de lei, iar de la Dorin Panduru şi-a însuşit trei chitări. „L-am cunoscut la un concert, vorbeam la telefon, iar la un moment dat m-a sunat că e în Cluj şi că nu are să doarmă. L-am primit la mine şi de aici a plecat cu chitările", spune Dorin.

De la Dorin Panduru a furat trei chitări

De la Dorin Panduru a furat trei chitări

Ancheta tărăgănează

Irina este nemulţumită că poliţiştii nu se implică în găsirea lui Ionel. „Au venit în cămin să ia imagini de pe camerele de luat vederi după 12 ore de la depunerea plângerii, iar imaginile se şterg automat după 8 ore. Nu au luat nici amprente", spune Irina.

Lui Radu Eduard i-a luat bani în lei şi euro

Lui Radu Eduard i-a luat bani în lei şi euro

Intrigat de cum îşi fac oamenii legii treaba este şi Radu Eduard. „M-am tot dus la Secţie să întreb ce s-a aflat, dar nu eram băgat în seamă", spune acesta.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite