Iaşi: Interdicţie la ierburi legale, doar pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reporterul „Adevărul“ a cumpărat ierburi pentru veridicitatea demersului jurnalistic
Reporterul „Adevărul“ a cumpărat ierburi pentru veridicitatea demersului jurnalistic

Vânzătorii deschid magazinele doar când primesc „undă verde“ de la şefi. La unele chioşcuri, se formează cozi la ore târzii din noapte.

Consumatorii de etnobotanice din Iaşi îşi pot procura, în continuare, nestingheriţi, substanţe euforizante direct de la weedshop, în ciuda interdicţiei dispuse acum o săptămână de şefii oraşului.

Ba mai mult, în unele cartiere ale oraşului clienţii magazinelor de vise trebuie să stea la rând, chiar şi la ore înaintate din noapte, pentru a-şi procura pliculeţe cu „Hardcore“, „Ganja“ sau „Pure“. Reporterii „Adevărul“ au vizitat aseară mai multe chioşcuri din municipiu, unde halucinogenele erau comercializate fără nicio oprelişte. Un vânzător din zona campusului studenţesc Tudor Vladimirescu ne-a sugerat să cumpărăm două pliculeţe de „Hardcore“, un „mix de plante“ al cărui ambalaj ne atenţionează că este interzis sub 18 ani şi este „un parfum de maşină“.

„Şi la noi a fost închis până ieri. Nu e după noi, ci după legile care se dau. Noi trebuie să ne conformăm. Eu stau doar la telefon. Când mi se spune «du-te la magazin!», mă duc la magazin. Când mi se spune «pleacă de la magazin!», plec de la magazin. Mă sună şefii, că ei ştiu care e treaba. Cu cât ştiu mai puţin cu atât mai bine. Au fost şi controale“, a explicat vânzătorul.

Chemaţi cu telefonul
A trebuit să plecăm destul de repede pentru că după noi au venit alţi doi clienţi. În aceeaşi zonă, am mai găsit un magazin de vise închis, pe a cărui fereastră erau afişate, în schimb, numere de telefon pentru cei doritori să facă comenzi. Ulterior, am pornit spre zona centrală a oraşului. Pe Bulevardul Independenţei abia am reuşit să ne apropiem de fereastra unui weedshop la care se formase o coadă consistentă. La fel şi în preajma Gării Mari din Iaşi, unde un chioşcar aştepta liniştit clienţii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite