Iaşi: Inculpaţii din dosarul atentatului terorist de la Turda au fost achitaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis ieri că Victor Zăgrean, Ovidiu Manuel Vancea, Mihai Septimiu Moldovan şi Francisc Szasz sunt nevinovaţi. Judecătorii i-au achitat pe cei patru inculpaţi pentru că fapta nu a fost săvârşită de ei.

„Din ansamblul probator administrat în cauză nu rezultă că inculpaţii să fi săvârşit infracţiunile reţinute în sarcina lor. Din declaraţiile martorilor rezultă că atacatorul avea o cagulă pe cap şi în acest context nu a putut furniza informaţii relevante la fizionomia acestuia", a precizat Ionel Nechita, avocatul celor patru.  Magistraţii au decis să confişte un pistol şi să menţină pentru inculpaţi interdicţia de a nu părăsi ţara. Sentinţa nu este însă definitivă.

Cei patru au fost acuzaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj că au pus la cale un atentat terorist pentru a-i da o lecţie lui Gheorghe Otvoş, poreclit Gagarin, rivalul lui Vancea. Astfel, pe 28 decembrie 2003 o persoană, care purta o cagulă a aruncat o grenadă în Pizzeria "Pharaon" din Turda, unde se afla Otvoş.

Însă în urma exploziei a fost rănit Stelian Luca, care se afla la masă cu cel vizat şi cu alte două persoane. În urma cercetărilor Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au stabilit că cel care a aruncat grenada a fost Victor Zăgrean, iar proiectilul ar fi fost furnizat de Moldovan. Cei doi alături de Vancea şi Szasz au fost acuzaţi de tentativă la omor calificat şi instigare la tentativă la omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive şi au stat un an după gratii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite