Iaşi: Înalţi funcţionari din Primărie, acuzaţi de prefect de fals şi înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plângerea penală formulată de prefectul Dragomir Tomaşeschi împotriva primarului şi a unui cunoscut om de afaceri îi include şi pe fostul viceprimar, pe jurista Denisa Ionaşcu, funcţionari din Primărie, avocaţi, notari şi fostul director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Mugurel Cozmanciuc.

Prefectul îi acuză de abuz în serviciu contra intereselor publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, fals intelectual şi uz de fals, precum şi înşelăciune.

Iaşi: Prefectul face plângeri penale împotriva primarului Gheorghe Nichita şi a unui om de afaceri (UPDATE)

„Suntem în prezenţa unei retrocedări ilegale de mare anvergură. S-a încercat acoperirea cu mare clasă a ilegalităţilor. Cred că şi instanţele de judecată au fost induse în eroare“, a spus prefectul.

Conform datelor furnizate de Prefectură, Nicolae Băluţescu a primit în anul 2003 un teren de 19,78 hectare arabil şi cu vegetaţie forestieră în comuna Bârnova. Acum patru ani, acesta a obţinut schimbarea amplasamentului pe raza municipiului Iaşi, în mod ilegal susţine prefectul.

În 2005, Băluţescu a cesionat drepturile succesorale, adică şi-a vândut terenul afaceristului Bogdan Cihodaru contra sumei de 200.000 de euro la Biroul notarial Asociaţi „Necula Ioana şi Mahu Maria Cristina“.Acesta a obţinut în 2008, o procură specială de la Băluţescu pentru a cere schimbarea amplasamentului pe motiv că „valoarea terenului propus de Primărie este mult mai mică decât valoarea terenului din vechiul amplasament“.

„Dintr-o veridicare a acestei procure, apreciem faptul că este eliberată ilegal, deoarece domnul Băluţescu Nikolaus s-a legitimat cu un paşaport emis de autorităţile din Germania, întocmit ulterior procurii. Mai mult, Inspectoratul al Poliţiei de Frontierp Iaşi ne confirmă că acesta nu a ieşit din ţară“, precizează prefectul în plângerea penală. 

Acesta mai susţine că reprezentanţii Primăriei au schimbat amplasamentul în mod ilegal, în zona Metro şi că acel teren este proprietatea comunei Miroslava şi că s-ar suprapune cu izlazul comunal.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite