Iaşi: În comă la spital, după ce a băut insecticide pentru gândaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 45 de ani din comuna ieşeană Popeşti a ajuns în comă la spital după ce a încercat să se sinucidă cu o substanţă extreme de toxică, insecticid organofosforat, folosit împotriva gândacului de colorado.

Mamă a şapte copii, femeie a înghiţit aproape 100 de grame din substanţa toxică, după o ceartă cu soţul. Se pare că bărbatul a vrut să o lovească, iar copiii au intervenit.

Cantitatea de insecticid înghiţită a fost atât de mare încât până şi pesonalul medical a resimţit toxicitatea substanţei. În plus, pentru depurarea toxicului, medicii au folosit aproape 20 de litri de lichid de lavaj, adică de trei ori mai mult .

„Este cea mai severă intoxicaţie cu insectid din ultima perioadă atât clinic, edem pulmonar toxic, cât şi toxicologic, colinesteraza serică fiind de aproape 25 de ori mai mică decât valoarea normală. Pacienta este internată la Toxicologie iar prognosticul este extrem de rezervat existând riscul permanent al tulburărilor de ritm cardiac", a spus dr. Tudor Ciuhodaru, coordonator UPU.

Femeia a fost adusă de ambulanţă cu insuficienţă respiratorie acută, tensiunea scăzută, transpiraţii, fasciculaţii generalizate, contracţie a pupilelor şi bradicardie extremă.

O alta pacientă de 31 de ani din Iaşi a fost internată la Toxicologie în urma intoxicaţiei voluntare medicamentoase.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite