Iaşi: Mioriţa, în varianta de la Sineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sexagenar şi un tânăr de 27 de ani, ciobani în localitatea ieşeană Sineşti, au fost trimişi la bară de procurori pentru tentativă la omor.

Vasile Belibou (63 de ani) şi Nicolae Ioniţă (27 de ani) sunt acuzaţi că pe 2 mai l-au omorât pe Ionel Dărăbăneală (33 de ani) după ce acesta din urmă le-a reproşat că au venit cu oile prea aproape de stâna lui.

În timpul anchetei, oamenii legii au reuşit să refacă filmul omorului. În ziua respectivă, Dărăbăneală a văzut oile celor doi la mică distanţă de locul unde îşi ţinea el animalele.

Bărbatul s-a dus la cei doi şi le-a atras atenţia lucru care i-a enervat pe cei doi ciobani. După ce l-au lovit cu o furcă şi cu o bâtă, cei doi s-au gândit să-şi şteargă urmele.

Aşa că l-au aşezat pe Dărăbăneală în fund, sprijinit de gardul stânei, după care au pus lângă el un pahar şi o sticlă cu vin, pentru a da impresia că este beat.

După aceea, au luat doi pari pe care i-au aruncat undeva în apropierea victimei, să lase impresia că a fost bătut de alţii.

Câteva ore mai târziu, la stână au sosit şi ajutoarele bărbatului bătut care, imediat cum au văzut sticla de vin au crezut că Dărăbăneală s-a îmbătat şi a adormit. După un timp însă, au intrat la bănuieli şi s-au apropiat de cioban, moment în care au văzut că acesta era bătut măr.

Dărăbăneală a stat în comă aproximativ o săptămână, cu multiple traumatisme craniene, iar medicii legişti au constatat că viaţa i-a fost pusă îm pericol. Bărbatul nu s-a constituit parte civilă în dosar şi nici nu le cere celor doi ciobani daune. 

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite