Iaşi: Harta fierbinte a hoţilor din locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au intrat în alertă după ce numărul spargerilor din locuinţe a crescut faţă de anul trecut, de la 564, la 636 de incidente.

Oamenii legii au stabilit că de la începutul anului, hoţii au preferat să acţioneze în cartierele aflate în circumscripţia Secţiilor de Poliţie 2, 5 şi 6: Galata, Mircea cel Bătrân, Nicolina I, Strugurilor, CUG, Bularga, Hlincea, Tudor Neculai, Prudenţei şi Valea Adâncă, Păcurari, Păcureţ, Copou, Ţicău, Canta, Nicolau, Prof. I. Culianu, Gară, Frumoasa, Manta Roşie, Nicolina II, Zona Piaţa Nicolina, Zona Şcolară, Bularga, Zona Industrială şi Bucium.

Infractorii au preferat electronicele şi bijuteriile, iar din casele aflate în construcţie sau cele de vacanţă au fost sustrase, în general, echipamente şi unelte folosite la construcţii.

Pentru că în cele mai multe dintre cazuri proprietarii îşi lăsaseră uşile deschise sau hoţii au intrat în case sub diverse pretexte, invitaţi de aceştia, poliţiştii au demarat campania „Un plus de siguranţă", în cadrul căreia asociaţiile de proprietari sunt invitate să participe la un concurs.

Administratorii trebuie să completeze un formular pe care îl pot găsi pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acesta trebuie trimis prin poştă până pe 30 noiembrie, la adresa Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, Bucureşti, strada George Georgescu nr. 1, sector 4. În urma tregerii la sorţi, imobilul câştigător va primi un sistem de securitate pentru imobilul câştigător.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite