Iaşi: Haosul din autobuz, promovat cu fluturaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia edililor de a mediatiza un transport ecologic este cu atât mai interesantă cu cât călătorii sunt nevoiţi să circule în condiţii mizere în maşinile scoase la stradă de RATP.

Autobuze prăfuite, neîncăpătoare, în care singurele surse de aer sunt trapa şi geamurile deschise, de asta vor avea parte şi în această vară ieşenii care circulă cu mijloacele de transport în comun. Deşi nu au făcut nimic pentru a îmbunătăţi aceste servicii publice, edilii promovează mijloacele „verzi“ de călătorie. De astăzi, timp de zece luni, municipalitatea a demarat campania de educare şi promovare a transportului public în cadrul proiectului european Civitas, evaluat la 4,7 milioane de euro.

„Toate au ritmul lor“
Din aceşti bani, 750.000 de lei au fost alocaţi pentru promovarea transportului public. Ieşenii vor avea în autobuze condiţii minime de confort, fluturaşi şi steguleţe pentru a încuraja folosirea acestui serviciu. „Transportul public trebuie adus în atenţia cetăţenilor. Ştiu că este nevoie de investiţii în autobuze noi, dar toate au ritmul lor“, a spus primarul Gheorghe Nichita. Acesta a recunoscut că în momentul de faţă RATP mai are nevoie de aproape 80 de autobuze pentru a putea funcţiona normal.

„Suntem obligaţi ca în jur de 10% din valoarea proiectului cu finanţare europeană să fie alocată pentru promovarea acestuia“, a spus Cosmin Coman, director la Primărie. Campania de promovare va fi derulată în opt şcoli de pe traseul Civitas, din Copou până în Tudor Vladimirescu, dar şi în rândul studenţilor. Pe timpul verii, vor fi împărţiţi săptămânal fluturaşi în oraş.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite