Iaşi: Gravidele de la Maternitatea „Elena Doamna“ nasc printre gândaci (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lenuţa Bounegru este îngrozită de prezenţa gândacilor din salon
Lenuţa Bounegru este îngrozită de prezenţa gândacilor din salon

Femeile se plâng că în saloanele în care sunt internate gândacii mişună printre paturi şi dulapurile cu mâncare. Şi femeile de serviciu spun că se „luptă" cu insectele când fac curăţenie. Conducerea maternităţii susţine însă că nu are fonduri pentru o a doua dezinsecţie

Mămicile internate în Maternitatea „Elena Doamna" povestesc cu groază de condiţiile în care trăiesc. Femeile sunt terorizate de gândul că în orice moment gândacii din saloane vor intra în dulapurile cu mâncare.

Este şi cazul Lenuţei Bounegru (32 de ani) din Comarna care în urmă cu o săptămână a născut o fetiţă la Maternitatea „Elena Doamna". Femeia este la a cincea naştere, dar spune că niciodată nu s-a izbit de nişte condiţii mizere ca acum.

Iaşi: Condiţii ca în Evul Mediu la Maternitatea „Elena Doamna"

Iaşi: Aparatul de sterilizare de la Maternitatea „Elena Doamna"care a zăcut doi ani în curte va fi dat în funcţiune

Iaşi: Gravidele internate în maternitate sunt lăsate pradă hoţilor

„Este foarte urât să stai într-un salon cu gândaci. Nu sunt condiţii ca într-un spital normal. Chiar şi aseară am văzut un gândac lângă patul meu. Nu este zi în care să nu văd măcar unul pe jos. Şi asta doar pentru că arunc o privire. Refuz să mă mai uit că mă ia răul. Te scârbeşti când îi vezi", spune Elena Bounegru.

Femeia spune că sunt colege în salon cu ea cărora li se face rău la apariţia insectelor. „Am o colegă care s-a speriat foarte tare când a văzut un gândac lângă patul ei. Greu şi-a revenit din şoc", spune proaspăta mămică.

Seara se adună gândacii

Că în saloane insectele sunt ca la ele acasă o confirmă şi femeile de serviciu.

Ascultă discuţia cu femeia de serviciu despre gândacii din Maternitatea „Elena Doamna“

„Este plin de gândaci. Apar mai ales pe timp de seară, când este întuneric. Dacă este becul stins, când îl aprinzi te sperii de câţi gândaci sunt pe jos. Nu avem ce face, noi spălăm, dar ei sunt băgaţi pe sub linoleumul ăsta care e vechi", spune una dintre femeile care asistau la spălatul pe jos în salonul pacientei Bounegru.

„Nu avem bani pentru încă o dezinsecţie"

Conducerea unităţii medicale susţine că nu ştia de prezenţa gândacilor în saloane şi că oricum nu poate face nimic pentru dispariţia lor fiindcă nu au fonduri să cheme o firmă pentru dezinsecţie. „Eu sunt în concediu de vreo săptămână şi când am plecat nu ştiu să fi fost gândaci prin saloane. Cred că am să chem din nou firma care ne-a făcut dezinsecţia. O să fie o problemă însă, nu cred că avem bani ca să-i plătim. Chiar nu ştiu ce o să facem", spune Maricica Păvăleanu, managerul Maternităţii „Elena Doamna".

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite