Iaşi: Gheaţa, capcana dintre blocuri şi de pe trotuarele lăturalnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheaţa a făcut greu accesul printre blocuri
Gheaţa a făcut greu accesul printre blocuri

Ieşenii din Tudor Vladimirescu care doreau să iasă din casă sau cei care mergeau pe trotuarele de pe Elena Doamna aveau „surpriza" să fie nevoiţi să facă exerciţii de echilibristică din cauza porţiunilor de gheaţă pe care nu s-a intervenit cu material antiderapant.

Oamenii se plâng că circulă foarte greu pe trotuare şi că evită pe cât posibil scurtăturile dintre blocuri pentru că pot oricând aluneca. „Mă tem că pot să cad şi să-mi rup o mână sau un picior. Merg încet şi cu foarte mare atenţie. Nu este normală această situaţie. Ar trebui să se dea cu nisip", spune Maria, locatară a unui bloc din Tudor Vladimirescu.

Citeşte şi:

Iaşi: Avalanşă de pacienţi la spital după ce au căzut pe gheaţă

Autorităţile susţin că cei care ar trebui să intervină cu material antiderapant sunt firmele de la parterul blocurilor sau administratorii de locatari. „Noi ne ocupăm de trecerile pietoni, de scările de la Răpa Galbenă, de pasajul din Piaţa Unirii şi de trotuarele unde sunt instituţii publice. Prin hotărârea 172 a Consiliului Local se obligă toate persoanele fizice şi juridice ca până la ora 10.00 să-şi curăţe trotuarele din vecinătate", spune Ion Apostol, directorul Salubris.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite