Iaşi: Fraţii cascadori au sfidat gravitaţia (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silvius şi Corina Ion au turat motoarele în centrul oraşului. Cei doi fraţi au tăiat respiraţia spectatorilor prin cascadoriile realizate. Mersul pe o roată, fără mâini şi scoaterea de flăcări pe ţeava de eşapament au atras ropote de aplauze şi fluierături

Pe Silvius (32 ani) şi Corina (19 ani) îi uneşte pe lângă legătura de sânge şi aceeaşi pasiune pentru motociclete. Cei doi fraţi au realizat astăzi pe strada Ştefan cel Mare timp de aproape o oră cascadorii pe motoare.

Până să ajungă să înveţe schemele de cascadorie, Lămâie a stricat două motociclete. Acum conduce un Kawasaki 636 care valorează 4.000 de euro, dar care a suferit numeroase îmbunătăţiri.

Pasiunea pentru motoare i-a transmis-o şi surorii lui, Corina. Aceasta a turat astăzi motorul sub privirea fascinată a celor prezenţi. S-a pregătit pentru cascadoriile de astăzi doar două luni. „Pasiunea o am de la fratele meu. El mi-a pregătit motocicleta şi sunt convinsă că vreau să fac asta în continuare. Am nevoie doar de ambiţie şi răbdare", spune Corina, posesoarea unei Honda inscripţionată „Lemon Bikers".

Sute de motociclişti şi-au încins motoarele în centrul Iaşului

Bikeri din toată ţara s-au adunat astăzi la parada motocicliştilor din cadrul Motorfest. Peste 400 de pasionaţi de motoare şi-au etalat astăzi preţioasele „bijuterii cu roţi" în cadrul paradei ce a avut loc pe traseul Tudor Vladimirescu-Independenţei-Copou-Centru-Palatul Culturii.

Sute de bikeri s-au încolonat astăzi şi s-au adunat pe bulevardul Ştefan cel Mare unde au asistat la reprezentaţia de cascadorie susţinută de fraţii Ion. Posesorii de motoare şi-au făcut apariţia în scrâşnete de roţi , frâne bruşte, miros de cauciuc ars şi şuierături de vuvuzele.

De la eveniment nu au lipsit nici ieşenii pasionaţi sau simplii curioşi. „Este prima dată când iau parte la o aşa reprezentaţie. Este frumos, e multă gălăgie, dar sunt de-a dreptul fascinat. Cel mai mult mi-a plăcut când tânăra de pe motocicletă s-a rotit şi atunci când Lemon a scos flăcări", spune Liviu Amariei, ieşean prezent la demonstraţia din centrul oraşului.

A urmat parada  motocicliştilor care s-a desfăşurat pe traseul Tudor Vladimirescu-Independenţei-Copou-Centru-Palatul Culturii. Motocicliştii au circulat mândri prin oraş atrăgând atenţia trecătorilor. Ediţia Motorfest din acest an conţine trei campanii, una de promovare a respectului în traffic, o campanile ecologică în care toţi participanţii vor strânge gunoaiele din zonă şi una de promovare a talentelor locale.

Vremea ploioasă şi strada denivelată, capcanele cascadorilor

Schemele realizate de cei doi cascadori în centrul oraşului au fost mult mai periculoase din cauza condiţiilor meteo şi a străzii denivelate. „Ne punem viaţa în pericol, la fel şi motocicletele. Îmi pare rău că strada este aşa cum este şi nu pot arăta alte scheme mult mai interesante, mai complicate", spune cascadorul Lămâie.

Seara se va încheia cu concertele susţinute de Ciprian Cotruţă, Aamon, Heal, Pov, Toy Machines, urmate de vizionarea finalei mici a Campionatului Mondial de Fotbal. Evenimentul are şi scop caritabil deoarece organizatorii intenţionează să strângă bani şi jucării pentru copiii defavorizaţi din biletele plătite de participanţi, în valoare de 20 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite