Iaşi: Fostul şef "Doi ş'un sfert" Iaşi a fost achitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul şef Cătălin Blănaru, fostul şef  al Serviciului Independent de Informaţii şi Protecţie Internă (SIIPI) a fost achitat ieri de judecătorii Curţii de Apel Iaşi. Aceştia au decis ca ieşeanul să rămână cu sentinţa dată iniţial de magistraţii Judecătoriei Iaşi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Comisarul şef Cătălin Blănaru a primit însă o amendă administrativă de 1.000 de lei. Sentinţa vine la trei luni de la condamnarea fostului şef SIIPI de judecătorii Tribunalului Iaşi la trei luni de închisoare cu suspendare.

Cătălin Blănaru a fost acuzat de procurori că s-a urcat băut la volan. Incidentul s-a produs în seara zilei de 28 ianuarie 2009, când fostul şef SIIPI se îndrepta cu maşina spre casă, după ce a participat la o masă festivă. Pe drum, acesta a lovit uşor în spate o Dacie Logan, iar poliţiştii au constatat că Blănaru avea o alcoolemie de 0,90 grame la mie în sânge.

Cătălin Blănaru a fost achitat de magistraţii Judecătoriei în octombrie 2009 şi a fost amendat cu 1.000 de lei. Însă în martie 2010 judecătorii Tribunalului Iaşi l-au condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare, iar ieri colegii de la Curtea de Apel l-au achitat din nou.

Mai citiţi şi:

Fostul şef "Doi ş'un sfert" Iaşi a fost condamnat la închisoare

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite