Iaşi: Fostul primar din Popeşti a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au decis astăzi ca Nicolae Mocanu să fie condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Judecătorii l-au condamnat în acelaşi dosar şi pe Ionel Stoica, reprezentantul societăţii Media Rom Grup SRL Iaşi pentru deturnare de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată la cinci ani şi două luni de închisoare. De la acesta magistraţii au confiscat şi 3.000 de lei.

Procurorii anticorupţie l-au acuzat pe Mocanu că a luat fonduri PHARE pentru un proiect destinat îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale romilor din comună, deşi în Popeşti nu erau 1.200 de romi după cum se arăta în documentele prezentate de el. Proiectul trebuia să cuprindă şi realizarea unei staţii de procesare a rumeguşului şi a uneia de colectare şi procesare a deşeurilor, care să asigure locurile de muncă pentru familiile aparţinând etniei, iar ulteriopr 20 de romi trebuiau şcoliţi pentru a avea grijă de utilaje.

Lucrările de construcţii din cadrul proiectului au fost executate de firma Media Rom Grup SRL Iaşi. Însă anchetatorii susţin că plăţile au fost efectuate către societate, dar lucrările nu au fost efectuate integral. Prejudiciul în cauză a fost de 38.700 euro din fondurile Uniunii Europene şi aproximativ 8.000 de lei din cele a Consiliului Local Popeşti. Sentinţa nu este definitivă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite