Iaşi: Fost angajat la finanţe, judecat pentru ţepe cu apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Cojocaru (39 de ani), fost angajat la DGFP Iaşi, este acuzat de procurori că în perioada iunie - noiembrie 2008 a păcălit cinci ieşeni. Bărbatul le-ar fi promis că le vinde apartamente aflate sub sechestru, care urmau să fie scoase la licitaţie, la preţ redus.

Constantin Cojocaru ar fi pus la punct o reţetă inedită de a înşela oamenii. Acesta i-a spus unei cunoştinţe că cei de la Finanţe vor scoate la o licitaţie în bloc cinci apartamente puse sub sechestru, la preţuri reduse.
Pentru ca reducerea să fie aplicată însă, toate aparatamentele trebuiau cumpărate o dată.

Prejudiciu de sute de mii de lei

Fără să ştie ce urmărea Cojocaru, femeia a adunat cinci persoane cărora bărbatul le-ar cerut diferite sume de bani, în mai multe tranşe, pentru a plăti imobilele.
Procurori susţin că individul le-a dat apoi foi de vărsământ făcute de el pe calculator, foarte asemănătoare cu cele originale, ca dovadă clară a faptului că banii daţi de ei au ajuns la bugetul instituţiei.

Totodată, acesta ar mai fi realizat şi cinci procese verbale de adjudecare a licitaţiilor care confirmau faptul că apartamentele intraseră în proprietatea lor.  Naivii i-au dat astfel  bărbatului sute de mii de lei şi mii de euro. 

După ce oamenii şi-au dat seama că au fost înşelaţi, Cojocaru s-a făcut nevăzut, surse din rândul anchetatorilor spunând că este plecat peste hotare. Dosarul a fost trimis pe masa judecătorilor, Cojocaru urmând să fie judecat în lipsă pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite