Iaşi: Flanco a fost amendat pentru că ar fi indus în eroare clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC Flanco International SRL a contestat în instanţă o amendă de 5.000 de lei primită pentru o promoţei.

Reprezentanţii firmei solicită magistraţilor Judecătoriei Iaşi să anuleze amenda dată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Iaşi). Societatea a cerut judecătorilor ca în cazul în care nu o va scuti de amendă să o înlocuiască cu avertisment.

La sfârşitul lunii august CJPC Iaşi a declanşat un control la magazinul  Flanco din Iaşi şi în urma acestuia a plicat o sancţiune de 5.000 de lei pentru promoţia „24% pentru orice produs- îţi dăm înapoi tot TVA-ul", valabilă în perioada 1 august -31 august 2010.

Această informaţie este susceptibilă să inducă în eroare consumatorii, în sensul că, regulamentul campaniei prevede că reducerea de fapt se face prin primirea unui voucher în valoare de 24% din valoarea facuturii produsului- produs achiziţionat, voucher ce poate fi folosit doar pentru achiziţionarea altui produs din magazinul Flanco, de o valoare similiară, cel puţin egală cu a celui achiziţionat iniţial", se precizează în procesul verbal al CJPC.

Pe de altă parte reprezentanţii Flanco susţin că afişul prin care era promovată oferta făcea trimitere la un regulament. „Regulamentul campaniei este disponibil în magazine şi pe site. Societatea noastră a luat toate măsurile pentru a aviza consumatorul asupra faptului că oferta este supusă unor termene şi condiţii şi nu în ultimul rând pentru a asigura că toate persoanele interesate au luat cunoştiinţă de regulamentul campaniei", precizează Flanco în plângerea adresată instanţei.

Primul termen al procesului va fi pe 12 noiembrie 2010.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite