Iaşi: Fiul ex-directorului Terom acuzat de înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe persoane care au cumpărat maşini second-hand s-au plâns procurorilor
Mai multe persoane care au cumpărat maşini second-hand s-au plâns procurorilor

Lucian Viorel Zlate, fiul Vioricăi Zlate - fost director al SC Terom SA, a fost trimis în judecată după ce timp de aproape cinci ani s-a aflat în vizorul anchetatorilor.

Lucian Viorel Zlate (30 de ani)  a ajuns să fie cercetat pentru înşelăciune după ce mai multe persoane au cumpărat maşini second-hand prin societatea Euro Leasing, la care era administrator în urmă cu câţiva ani.

Potrivit procurorilor, firma avea obligaţia să le înmatriculeze, însă autoturismele ar fi primit numere care nu erau valabile. În 2008, anchetatorii l-au scos de sub urmărire penală pe Lucian Viorel Zlate dar l-au amendat pentru că ar fi pus în circulaţie maşini neînmatriculate.

Judecat pentru două infracţiuni de înşelăciune

În cazul a două dintre plângeri procurorii au continuat însă cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Lucian Viorel Zlate. Unul dintre presupuşii păgubiţi ar fi apelat la firma acestuia pentru achiziţionarea unui Opel Astra. Procurorii susţin că persoana ar fi plătit aproximativ 5.000 de lei din preţul de vânzare de 3.200 de euro pentru o maşină care fusese avariată, recarosată, şi care nu putea fi înmatriculată. În celălalt caz, anchetatorii susţin că presupusul păgubit ar fi luat un VW Golf 3 cu 20.000 de lei. Maşina ar fi fost foarte veche, neputând fi înmatriculată, şi nu ar fi avut acte de provenienţă.

Lucian Viorel Zlate nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia procurorilor. Viorica Zlate, mama acestuia, a precizat că fiul său ştia că acest dosar a fost închis prin scoaterea sa de sub urmărire penală. „Fiului meu nu i s-a făcut niciun fel de prezentare a materialului de urmărire penală, şi nici nu ştia de existenţa unui astfel de rechizitoriu. Consider că este o formă de intimidare", a spus Viorica Zlate. Aceasta a mai precizat că fiul său s-ar fi oferit să le dea banii înapoi celor doi iar aceştia să-i restituie maşinile, dar că ar fi fost refuzat.

 Fiului meu nu i s-a adus la cunoştinţă niciun material de urmărire penală

Viorica Zlate, ex-director Terom

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite