Iaşi: Fiscul nu găseşte clienţi pentru bunurile sechestrate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală a Finanţelor Publice organizează săptămânal cel puţin zece licitaţii, care nu sunt adjudecate nici la a patra încercare. Mii de utilaje, maşini, obiecte de uz casnic, terenuri şi construcţii nu-şi găsesc cumpărători deoarece sunt evaluate la preţul pieţei, chiar dacă sunt uzate

Licitaţiile Fiscului nu trezesc deloc interesul firmelor care încă mai au puterea financiară de a achiziţiona bunurile sechestrate. Sutele de licitaţii de la începutul anului sunt organizate şi de câte trei sau patru ori deoarece nu se prezintă niciun ofertant.

Număr dublu de sechestre

În primele opt luni ale acestui an, Fiscul a aplicat aproape 300 de sechestre, în număr dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2009. Bunurile mobile sechestrate adică terenurile şi construcţiile sunt evaluate la 16,5 milioane de lei, iar bunurile imobile gen utilajele, maşini, sau aparatură se ridică la aproape 40 de milioane de lei. Toate acestea au fost scoase la vânzare prin proceduri de licitaţie, dar încasările sunt sub aşteptări. Doar 1,4 milioane de lei a reuşit Fiscul să recupereze prin vânzarea lor, adică 2% din valoarea totală.

Terenurile sunt cele mai scumpe

Unul dintre cele mai scumpe bunuri scoase la vânzare este un teren de peste 7.400 de metri pătraţi de la marginea municipiul Iaşi, scos la licitaţie cu 446.800 de lei, sau un alt teren de 17.400 mp din Leţcani a aceleiaşi firmei cu 325.000 lei. Cele mai ieftine sunt obiectele de uz casnic, evaluate la câteva sute de lei. „Aceste bunuri nu prezintă interes pentru desfăşurarea activităţii unei firme. Sunt evaluate la preţurile pieţei, iar societăţile preferă să le cumpere cu aceiaşi bani, dar noi. Bunurile au uzură fizică şi morală mare, plus că unele clădiri au o situaţie juridică neclară", a spus Maria Ţăranu, purtător de cuvânt la Fisc.

Citeşte mai multe în

stampila ads
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite