Filmul „Periferic“, distins cu Marele Premiu la Festivalul de la Vilnius, ajunge în premieră la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Periferic", în regia lui Bogdan George Apetri, a obţinut Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Vilnius, cel mai important eveniment de gen din Lituania. Trofeul i-a fost înmânat pe 31 martie, producătorului asociat al peliculei, Mihaela Popescu. „Periferic" a concurat în competiţia principală, intitulată „New Europe - New Names", cu 11 producţii europene

Filme francofone premiate la Cannes, în festival la Iaşi

Premiul obţinut coincide cu premiera de la Iaşi a peliculei. „Periferic" se lansează astăzi, la Cinematograful Victotia şi online, pe WebKino.ro, acest lucru constituind o premieră în lumea filmului.

Juriul care i-a acordat lungmetrajului românesc premiul celei de-a 16-a ediţii este alcătuit din Milcho Manchevski (regizor, Macedonia), Nadia Turincev (producător, Franţa), Gary McVey (directorul American Cinema Foundation), Fred Kelemen (regizor, Germania) şi Alantė Kavaitė (actriţă, Lituania).

Astăzi, de la 19.00 proiecţia de gală a filmului, „Periferic" va avea loc în prezenţa regizorului Bogdan George Apetri şi a actorilor Ana Ularu şi Ioan Sapdaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite