Iaşi: Fiica fostei şefe de la Paşapoarte nu va primi 100.000 de euro de la Austrien Airlines

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ramona Onuţu (23 de ani) a pierdut ieri procesul cu compania aeriană de la care a cerut daune. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au respins acţiunea tinerei care solicita 100.000 de euro pentru prejudiciul suferit în urma refuzului companiei de îm­bar­care într-o aeronavă care circula pe ruta Viena- Iaşi. În schimb magistraţii au dispus ca cererea ieşencei de achitare a drumului cu ambulanţa pe care l-a făcut împreună cu mama ei până în România şi a călătoriei pe care nu au mai făcut-o cu avionul să se judece separat. În acest caz s-a dat un nou termen pe 19 noiembrie. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Fiica fostei şefe de la Paşapoarte a dat în judecată Austrian Airlines întrucât anul trecut ar fi refuzat să-i transporte la Iaşi mama bolnavă de cancer, care suferise o intervenţie la Viena. Ramona Onuţu susţine că mama ei a avut de suferit din această cauză, fapt care i-a grăbit sfârşitul. Ieşeanca a cerut de la companie în total 103.422, 5 euro pentru contravaloarea biletelor de avion, a transportului cu salvarea şi daune pentru prejudiciul suferit.

Mai citiţi şi:

O ieşeancă cere daune de 103.000 de euro de la Austrian Airlines pentru că mama sa care suferea de cancer nu a fost îmbarcată în avion

 „În condiţiile în care intervenţia chirurgicală îşi atinsese scopul, iar starea de sănătate a mamei mele era ameliorată, refuzul la îmbarcare pe motive medicale a însemnat un şoc teribil pentru ea, care cu siguranţă a marcat începutul deteriorării stării ei de sănătate atât pe plan fizic cât şi psihic", pa precizat Ramona Onuţu în plângerea adresată instanţei.

Deoarece compania a refuzat în mod expres îmbarcarea, Ramona Onuţu şi mama ei s-au întors la spital unde li s-a pus la dispoziţie o ambulanţă cu care au venit la Iaşi, dar au plătit 2.500 de euro contravaloarea transportului.

Pe de altă parte, Austrian Airlines a cerut respingerea pretenţiilor. „Compania aeriană nu a avut vreo culpă în speţa de faţă având în vedere că îmbarcarea reclamantei şi a mamei sale nu a fost posibilă din cauza condiţiilor stării de sănătate", au precizat reprezentanţii companiei în întâmpinarea depusă la dosar.

 Carieră de excepţie

Daniela Onuţu a decedat în iunie 2009, la câteva luni după ce a fost diagnosticată cu cancer osos. Comisarul şef şi-a început cariera în 1994 ca ofiţer în Armată. În anul 2000 a intrat în Poliţie, unde a avut mai multe funcţii de conducere. Din anul 2005, a fost şefă la Serviciul Paşapoarte Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite