Iaşi: Excursie peste Prut după atentatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda eforturilor depuse, deocamdată, cercetările în acest dosar bat pasul pe loc, deşi anchetatorii au mai mulţi suspecţi.

Procurorii ieşeni au mari dureri de cap în găsirea autorului atentatului cu bombă de la sfârşitul lunii aprilie, îndreptat împotriva profesorului Dumitru Păduraru, şeful Institutului de Anatomie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ din Iaşi. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, magistraţii ieşeni au făcut în urmă cu puţin timp o plimbare în Republica Moldova, în speranţa că vor găsi indicii care să-i conducă la autorul faptei.


Una dintre ipotezele luate în considerare de aceştia este că atentatul ar fi fost dirijat de peste Prut, fiind vorba de patru suspecţi, cetăţeni din Republica Moldova. De la începutul anchetei, procurorii ieşeni au verificat peste o sută de persoane, studenţi la medicină şi medici, printre aceştia numărându-se şi cetăţeni arabi.

Oficial însă, reprezentanţii Parchetului refuză să facă orice fel de comentariu cu privire la desfăşurarea anchetei. „Cercetările continuă în acest dosar, dar nu vă putem oferi alte informaţii“, a spus procurorul Carmina Pascal, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Pe 23 aprilie, dimineaţă, profesorul Dumitru Păduraru s-a urcat în maşina personală, iar după ce a pornit, la mică distanţă de casa sa din Copou, s-a produs şi deflagraţia. În momentul respectiv, cadrul didactic oprise pentru a da prioritate autoturismelor care circulau pe strada principală.

Maşina, ridicată la un metru de sol
Cei care se aflau în zonă le-au spus anchetatorilor că în momentul exploziei suflul a ridicat maşina lui Dumitru Pădurar la aproximativ un metru de sol. În locul respective, în asfalt, s-a produs o gaură de câţiva centimetri.

Ca prin minune, cadrul didactic a scăpat teafăr. În urma cercetărilor, specialiştii au stabilit că dispozitivul explozibil era artizanal şi a fost montat sub maşină, în dreptul scaunului şoferului. A fost deschis un dosar penal pentru tentativă la omor.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite