Iaşi: Evreii care ar fi fost executaţi în 1941 rămân îngropaţi la cererea Parchetului Militar (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investigaţiile arheologice la situl din pădurea de lângă Popricani, la 10 kilometri nord de Iaşi, locul unde au fost descoperite 13 schelete umane, au fost sistate. Solicitarea a fost făcută de Parchetul Militar, care a deschis o anchetă pentru omor în cazul celor peste 100 de cetăţeni evrei care se presupune că au fost executaţi de soldaţii români în timpul pogromului de la Iaşi din 1941.

14.15 Abraham Giltam, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Iaşi: „După părerea mea, nu sunt dubii în ceea ce priveşte identitatea acelor rămăşiţe. Acolo au fost persoane civile, şi nu militari. A fost găsit un pantof de femeie, nasturi de rochie. Dacă erau activităţi militare s-ar fi găsit nasturi de la vestoanele soldaţilor“, a spus preşedintele Comunităţii Evreieşti din Iaşi.

Abraham Giltman, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Iaşi

image

11.07 În prezent, la situl arheologic din pădurea de la Popricani nu se mai efectuează săpături pentru descoperirea celorlalte rămăşiţe umane care se presupune că s-ar afla îngropate în zonă încă din 1941.

„Momentan investigaţiile arheologice s-au suspendat dat fiind faptul că, atât noi cât şi Parchetul Militar, aşteptăm o vizită din partea reprezentanţilor cancelariei rabinice care răspunde de România, pentru a oficia un ritual religios la faţa locului şi a ne spune cum trebuie să procedăm, din punctul lor de vedere, pentru dizlocarea rămăşiţelor umane de acolo. Cu toţii suntem nerăbdători să ne apucăm de treabă pentru a vedea în continuare ce găsim“, a explicat Elisabeth Ungureanu, asistent manager de proiect-

Citiţi mai multe despre descoperirea arheologică din pădurea de lângă Iaşi:

Iaşi: (VIDEO) Procurorii au deschis dosar penal pentru omor în cazul scheletelor găsite la Popricani (UPDATE)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite