Iaşi: „Este greu şi să trăieşti, şi să mori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza crizei, firmele de servicii funerare se văd nevoite să îşi adapteze oferta. Ca să facă economii, clienţii cumpărăr sicrie mai ieftine şi fac praznice la care participă mai puţină lume, în special rudele.

Sectorul serviciilor funerare a început să resimtă efectele crizei începând din toamna anului trecut. Dacă numărul de clienţi a rămas în continuare acelaşi, dificultăţile financiare fac ca oamenii să nu mai fie dispuşi la cheltuială ca înainte. Acest lucru se vede cel mai bine atunci când vine vorba de achiziţionarea sicrielor.

„Este greu şi să trăieşti, şi să mori. De multe ori, se întâmplă ca omul să întrebe direct care este cel mai ieftin sicriu. La noi, preţurile pleacă de la 290 de lei", a explicat Rodica Morariu, vânzător la „Ovidiu şi Maria". „Înainte, cele mai cumpărate sicrie erau cele de aproape 700 de lei. În prezent, media a coborât undeva pe la 450 de lei", a completat Anca Nistor, administrator la „Daniel şi Anca".

O altă modalitate prin care clienţii mai fac economii este să reducă numărul de oameni la praznicul de după înmormântare. „În loc de 70 de persoane, de acuma se fac şi praznice la care participă numai 20 de oameni, în principal rude ale familiei îndoliate", a precizat Rodica Morariu.

Află ce oferte au proprietarii de pompe funebre pe timp de criză, joi, în:

Citiţi în Adevărul de Seară de mâine
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite