Iaşi: Elevi premiaţi cu ghiozdane verzi pentru activităţi ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi elevii care au participat la proiect au primit şi diplome
Toţi elevii care au participat la proiect au primit şi diplome

Micuţii de clasele a V-a şi a VI-a de la Şcolile „Otilia Cazimir", „Carmen Sylva" şi „Gh. I. Brătianu" au participat la a doua ediţie a proiectului „Ghiozdanul Verde", lansat la începutul lunii aprilie de către Asociaţia „Tinerii Ecologi Români" din Iaşi.

Citeşte şi:

Elevii de la Colegiul Naţional au făcut o „floare umană“ în centrul Iaşiului (VIDEO)

„Proiectul a avut ca scop crearea unei conştiinţe ecologice copiilor. Prima etapă a cuprins prezentarea unor informaţii teoretice referitoare la importanţa protejării mediului înconjurător, modul în care activităţile zilnice pot afecta natura şi sănătatea umană. În a doua parte, elevii au participat la un concurs de eseuri pe teme de ecologie şi au vizitat staţia de sortare a deşeurilor", a declarat Felicia Ghimpu, de la Asociaţia TERIS.

Cele mai bune lucrări au fost premiate astăzi. Câştigătorii au primit ghiozdane verzi pline cu rechizite. Toţii copiii au plecat acasă cu orare şi semne de carte.

 „Ne-am propus să-i ajutăm pe copii să-şi formeze un comportament ecologic. Este foarte important ca ei să conştientizeze valorile ecologice fiindcă vor fi promotorii acţiunilor viitoare", a explicat Constantin Vlonga, de la Comisariatul Judeţean Iaşi al Gărzii Naţionale de Mediu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite