Iaşi: EXCLUSIV Şapte rabini pentru înhumarea rămăşiţelor evreilor din groapa comună de la Popricani (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la situl unde au fost descoperinte osemintele
Imagini de la situl unde au fost descoperinte osemintele

Ceremonia religioasă va avea loc luni, 4 aprilie, de la ora 15:00, în Cimitirul Evreiesc din Iaşi. Chiar dacă încă nu s-a putut stabili numărul persoanelor împuşcate groapa comună de la Popricani, cercetătorii au determinat că printre victime s-au numărat femei şi copii.

Ora 18:53: Reprezentanţii Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ au anunţat că la ceremonia religioasă vor fi prezenţi în total şapte rabini. Trei vor veni din Londra, alţi trei se vor deplasa de la New York iar România va fi reprezentată de un rabin de la Oradea.

Ora 18:06: Ceremonia de înhumare a rămăşiţelor descoperite în groapa comună din locaţia de la Popricani a fost stabilită pentru luni, 4 aprilie, de la ora 15:00, în Cimitirul Evreiesc din Iaşi.

La eveniment va veni special din Londra un grup de rabini care vor oficia ceremonia religioasă. De asemenea, la Iaşi va fi prezent şi ambasadorul Israelului în România.

Mai citiţi:

Iaşi: (VIDEO) Procurorii au deschis dosar penal pentru omor în cazul scheletelor găsite la Popricani (UPDATE)

Iaşi: Evreii care ar fi fost executaţi în 1941 rămân îngropaţi la cererea Parchetului Militar (UPDATE)

Prin grija comunităţii evreieşti din Iaşi, rămăşiţele vor fi depuse într-o groapă comună, urmând ca în maxim două luni deasupra mormântului să fie pusă o piatră funerară comemorativă.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor înhumate, acesta este în continuare necunoscut. „Săpăturile şi cercetările în locaţia din pădurea de lângă Popricani s-au încheiat încă din luna noiembrie a anului trecut. În prezent nu putem da un număr exact al resturilor osteologice, pentru că încă nu ni s-au înmânat rezultatele finale de la Institutul de Medicină Legală Iaşi", a declarat Elisabeth Ungureanu, reprezentant al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“.

Chiar şi în aceste condiţii, cercetările au confirmat un fapt cutremurător, referitor la cruzimea celor care au comis genocidul de la Popricani din 1941.

„Din rămăşiţele examinate s-a determinat că pritre victimele găsite în groapa comună s-au numărat femei şi copii", a precizat Elisabeth Ungureanu.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite