Iaşi: „După ce m-au împuşcat, poliţiştii m-au lovit cu pistolul“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul în vârstă de 36 de ani asupra căruia poliţiştii de frontieră botoşăneni au tras 44 de gloanţe pentru că a refuzat să oprească la somaţiile acestora susţine că a fost lovit cu arma de unul din oamenii legii

Vasilică Ciobanu din Coţuşca a fost depistat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timpul nopţii în timp ce se afla cu tractorul pe malul râului Prut şi avea cinci colete care conţineau 5.000 de pachete de ţigări. Atenţia le-a fost atrasă poliţiştilor de frontieră de cinci colete voluminoase care au fost încărcate în tractor. Pentru că nu a respectat somaţiile de a opri, oamenii legii au tras 44 de focuri de armă, două dintre ele rănindu-l pe bărbat în zona toracelui.

Vasilică Ciobanu susţine însă că nu a auzit somaţiile din cauza zgomotului de la tractor, dar şi că după ce a fost răni, unul din cei doi poliţişti de frontieră l-a lovit cu pistolul. „Până nu am fost împuşcat şi am oprit tractorul nu am auzit nicio somaţie. Nu aveau niciun far aprins, nu era nicio maşină de poliţie. După ce am fost rănit m-am dat jos din tractor, iar unul din poliţişti a venit şi m-a lovit cu pistolul. După aceea am căzut în comă şi nu mai ştiu ce s-a mai întâmplat", povesteşte bărbatul.

Bărbatul povesteşte cum a fost bătut de poliţiştii de frontieră

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Botoşani susţin însă că maşina avea luminile aprinse şi că se fac cercetări. „El poate susţine multe, dar suntem în cercetări deocamdată. A fost somat de trei ori să oprească. Când va fi adus în faţa procurorilor şi va declara ceea ce susţine se vor face verificări sub toate aspectele", spune Dragoş Hoca, inspectorul şef  al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

Vezi mărturia bărbatului despre modul în care au acţionat oamenii legii

Bărbatul este în prezent internat la Chirurgie Maxilo-Facială, iar unul din cele două gloanţe nu a putut fi scos din torace. „Are plăgi împuşcate la nivelul toracelui. Un alice trecut prin el şi a ieşit afară, iar cel de-al doilea nu poate fi scos. Starea lui este stabilă. Prezintă şi o fractură facială ca urmare a unei loviri cu un obiect contondent. Urmează ca mâine să fie operat“, spune medicul Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon“.

Ţigprile în valoare de aproximativ 45.000 de lei au fost confiscate, iar bărbatului i s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite