Iaşi: Dubiile procurorilor, bucuria unui fost poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost poliţist cercetat într-un accident rutier cu victimă a fost la un pas să scape de dosar. Cătălin Bounegru a primit o soluţie de neîncepere a urmării penale deşi a lovit cu maşina personală un bărbat, a fugit de la locul accidentului şi a refuzat să-i fie recoltate probe biologice.

Soluţia salvatoare pentru Cătălin Bounegru (33 de ani), ex-poliţist la Secţia IV Poliţie,  a fost dată  în urmă cu câteva zile de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. De aproximativ doi ani, acesta este cercetat pentru vătămare corporală, părăsirea locului accidentului şi refuzarea recoltării de probe biologice. Pe 20 februarie 2008, aflat în stare de ebrietate în maşina personală, acesta a lovit un bărbat aflat pe refugiul de tramvai din staţia „Doi băieţi".

Omul legii s-a făcut apoi nevăzut, abandonându-şi victima aflată în stare gravă. Când a fost găsit de colegi, Bounegru, mai spun anchetatorii, a refuzat să-i fie recoltate probele biologice pentru stabilirea alcoolemiei. La puţin timp după incident, şefii săi l-au destituit din Poliţie.
În timpul cercetărilor, Cătălin Bounegru s-a împăcat cu victima sa, scăpând astfel de acuzaţia de vătămare corporală. Ulterior, apărătorii săi au venit în faţa anchetatorilor cu o variantă de necrezut a celor întâmplate în ziua accidentului, dar care aproape a dus la închiderea dosarului.

La un pas de achitare

Potrivit unor surse judiciare, avocaţii au depus la dosar o expertiză medicală din care rezultă că, în momentul accidentului, Bounegru nu răspundea pentru faptele sale.

Cu puţin timp înainte de a se urca în maşină, din cauză că era beat, Bounegru ar fi căzut într-un canal şi s-ar fi lovit puternic la cap. Din cauza şocului, fostul om al legii nu ar mai fi conştientizat ce face. Procurorii  au luat în calcul şi această situaţie. Pentru că nu au putut dovedi cu certitudine că fostul poliţist era conştient când s-a urcat la volan, au dispus neînceperea urmării penale pe baza principiului de drept general valabil „Dubiu, profită inculpatul". Soluţia a fost însă infirmată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunal, iar dosarul a fost dat spre soluţionare unui alt procuror. „În ciuda faptului că soluţia dată de procurorul de caz, de neîncepere a urmăririi penale, a fost infirmată, suntem optimişti întrucât putem obţine o soluţie de achitare în instanţă", a explicat Geanina Poroşnicu, avocatul lui Cătălin Bounegru.

„Dosarul se află în lucru şi nu vă putem oferi alte detalii"

Vasile Pretula, prim-procuror adjunct  al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite