Iaşi: Dosarul ţigărilor aruncate pe fereastră, în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii ieşeni au trimis în judecată trei bărbaţi bănuiţi că sunt implicaţi în comercializarea şi depozitarea ţigărilor introduse ilegal în ţară.

Procurorii spun că cei trei cumpărau frecvent de la moldoveni ţigări pe care apoi le vindeau mai scump. Anchetatorii susţin că Tudor Dumitriu depozita marfa într-o cameră de cămin, în timp ce Dorinel, fratele său, şi Dănuţ Sireţeanu îl ajutau să vândă ţigările.
Potrivit actului de trimitere în judecată, pe 19 octombrie la locuinţa lui Tudor Dumitriu ar fi venit un cetăţean basarabean care i-a vândut ieşeanului 2.200 de pachete de ţigări Plugaru. Dumitriu ar fi cumpărat marfa cu 4,7 lei pachetul, urmând să-l vândă cu 5 lei.

Oamenii legii, mai spun procurorii, au reuşit să ajungă la micul depozit de ţigări în momentul în care un client şi-a exprimat dorinţa să achiziţioneze de la aceştia 80 de pachete de ţigări.
Potrivit actului de trimitere în judecată, în momentul în care poliţiştii au venit să facă percheziţie în camera de cămin, Dănuţ Sireţeanu a început să arunce pe fereastră baxurile de ţigări.
Oamenii legii au estimat un prejudiciu de peste 18.000 de lei, reprezentând taxe vamale şi fiscale neachitate.

Procurorii l-au trimis în judecată pe Tudor Dumitriu pentru contrabandă cu ţigări şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării,  iar pe Dorinel Dumitriu şi Dănuţ Sireţeanu pentru complicitate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite