Iaşi: Dosarul medicului Fătu bate pasul pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Fătu a fost dus de oamenii legii la spital pentru recoltarea probelor de sânge
Ion Fătu a fost dus de oamenii legii la spital pentru recoltarea probelor de sânge

Poliţiştii nu au finalizat nici după aproape opt luni ancheta în cazul doctorului prins beat la volan de 3 ori în 19 ore. Un simplu act pare să-l mai ţină pe medicul ginecolog Ion Fătu, cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului, departe de o soluţie a procurorilor.

Medicul ieşean Ion Fătu a fost prins la sfârşitul lunii martie beat la volan de trei ori, într-un interval de 19 ore. Poliţiştii l-au oprit, i-au luat alcoolemia, i-au suspendat permisul şi i-au făcut dosar penal.

Acesta s-a urcat din nou la volan, fiind implicat şi în două incidente în trafic. La câteva zile, medicul a ajuns din nou la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Ioan“, în comă, cu alcoolemie de peste 4 grame la mie. 

Lipsesc rezultatele probelor biologice

Nici după aproape opt luni de când medicul a dat cu subsemnatul la Poliţie, oamenii legii nu au reuşit să soluţioneze dosarul. „Încă se lucrează la dosar şi din acest motiv nu putem face publică nicio informaţie“, a spus Carmina Pascal, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Oamenilor legii le mai trebuie o singură hârtie pentru a da o soluţie în acest caz, respectiv un buletin de analize cu rezultatele de la recoltarea probelor biologice la care a fost supus medicul în luna martie.

Un şofer băut ajunge la două zile în UPU

Medicii de la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Ioan“ spun că cel puţin un şofer este adus la două zile la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de către poliţişti pentru a-i fi recoltate probe biologice. Cei mai mulţi sunt bărbaţi, respectiv 98,66%, iar restul femei.

„Cele mai multe recoltări au fost făcute miercurea,  20,81%, în timp ce duminica, lunea şi marţea se înregistrează proporţii similare, situate între 12,08% şi 12,75 %. Cele mai puţine recoltări se fac joia, 10,7%“, a spus Tudor Ciuhodaru, coordonator UPU de la Spitalul „Sfântul Ioan“ din Iaşi. Medicii mai spun că cei mai mulţi şoferi prinşi băuţi la volan aveau vârste cuprinse între 21- 40 de ani. Majoritatea conducătorilor auto băuţi aveau valori ale alcoolemiei peste limita legală.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite