Iaşi: Dosarul basarabeanului care a cerut bani în numele prefectului se mută la Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igori Istrati, acuzat că a cerut bani de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă prefectul Dragomir Tomaşeschi, va fi judecat de Curtea de Apel Iaşi. Tribunalul  a admis ieri excepţia invocată de avocaţii basarabeanului şi a decis că instanţa nu este competentă.

Tribunalul Iaşi a stabilit că nu este competent să-l judece pe Igori Istrati pentru că acesta este avocat stagiar în Baroul Chişinău. Astfel, instanţa şi-a declinat competenţa către Curtea de Apel Iaşi, care va decide şi dacă îl va pune sau nu în libertate pe basarabean.

Citiţi şi:

Un avocat a fost arestat pentru trafic de influenţă pe lângă prefectul Iaşiului

Prefectul de Iaşi a scăpat de un dosar de luare de mită (Interceptări)

Procurorii DNA susţin că Igori Istrati a cerut anul trecut de la denunţător 100.000 de euro în două tranşe. „În cursul lunii decembrie 2010, inculpatul Istrati Igori a pretins de la un denunţător 100.000 euro pentru ca, prevalându-se de influenţa sa asupra prefectului judeţului Iaşi, să-l determine pe acesta din urmă să-i elibereze denunţătorului titlul de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de 37.459,96 m.p., situat în municipiul Iaşi (amplasamentul fostei fabrici „Ţesătura")", se precizează într-un comunicat DNA.

Omul de afaceri ieşean l-a denunţat, iar pe 5 ianuarie 2011 Istrati a fost prins în flagrant de anchetatori în timp ce primea 37.500 de euro. DNA l-a trimis în judecată pe Istrati iar dosarul a ajuns la Tribunalul Iaşi. Luni, avocaţii basarabeanului au invocat o serie de excepţii. Apărătorii au cerut ca mandatul de arestare să fie considerat nul pentru că Igor Istrati este avocat în Republica Moldova iar în cazul lui competentă era Curtea de Apel şi nu Tribunalul. De asemenea, s-a solicitat ca dosarul să fie judecat de Curtea de Apel.

Citiţi şi:

Scandal la vârful Prefecturii Iaşi. Şeful instituţiei este acuzat că a cerut şpagă 1,16 milioane de euro

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite