Iaşi: Doctorul Tudor Ciuhodaru a încasat aproape 30.000 de lei prin semnarea de pontaje false (UPDATE) VEZI FACSIMILE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Tudor Ciuhodaru a fost eliberat astăzi din funcţia de purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Ioan“ după ce o anchetă internă a arătat că a încasat 29.343 de lei semnând pontaje false. Doctorul deputat figura în aceleaşi zile atât la spital, cât şi în Camera Deputaţilor. Conducerea unităţii medicale este hotărâtă să-şi recupereze banii.

Ora 17.20 Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România crede că este vorba despre o greşeală de contabilitate. „Am auzit foarte puţin despre acest subiect, dar cred că este vorba despre o greşeală, o eroare de contabilitate. La urma urmei tot ar fi fost depistată de cei de la Curtea de Conturi când veneau în control“, spune Vasile Astărăstoae.

Ora 17.00 Ieşenii au rămas consternaţi când au auzit de ce este acuzat doctorul Tudor Ciuhodaru. „L-am apreciat foarte mult şi parcă nu-mi vine să cred că este în stare de aşa ceva. Îl ştiu ca fiind un medic competent şi refuz să cred că s-a pretat la aşa ceva. Mă surprinde! Personal, cred că sunt invenţii“, spune Radu Teodosian, pensionar în vârstă de 84 de ani.

De aceeaşi părere este şi Mihaela Ciobanu, director economic: „Eu îl cunosc ca fiind un om foarte corect. Nu cred că este în stare de aşa ceva. Trebuie să fie o eroare!“.

Alţii însă nu exclud că doctorul Tudor Ciuhodaru a încasat ilegal bani. „La noi în România se practică astfel de lucruri. Este ţara tuturor posibilităţilor. Până acum mi s-a părut că este de partea oamenilor, nu l-am crezut în stare de aşa ceva, dar banul schimbă oamenii“, spune Maria Morăraşu, contabilă.

Ora 16.00 Conducerea Spitalului „Sfântul Ioan“ critică reacţia doctorului Tudor Ciuhodaru care pune pontajele semnate în fals pe seama politicii. „Mă mâhneşte să aud astfel de acuzaţii din partea unei persoane cu o funcţie atât de importantă în stat, precum cea de deputat. Îmi imaginam că un ales în Parlamentul României trebuie să dea dovadă de bun simţ şi maximă responsabilitate. Dacă se minte şi se fuge de responsabilitate la cel mai înalt nivel, ce pretenţii pot avea oamenii simpli de la celelalte instituţii ale statului? Nu ştiu dacă dl. dr. deputat Tudor Ciuhodaru realizează că astfel de declaraţii-explicative, precum cele făcute de dumnealui, sunt descalificante pentru un om politic“, se arată într-un comunicat de presă trimis de conducerea spitalului.

Managerul spitalului susţine că va face plângere penală dacă doctorul Ciuhodaru va refuza să înapoieze banii pe care i-a încasat ilegal. „Sperăm ca dl. Tudor Ciuhodaru să returneze banii încasaţi necuveniţi pe cale amiabilă. Dacă dumnealui afirma că la mijloc este un atac politic, înseamnă că va refuza să plătească ce a încasat necuvenit. Într-o astfel de situaţie, obligaţia legală a conducerii spitalului este să facă o plângere penală, întrucât ceea ce a făcut dl. dr. deputat se numeşte fals în acte. Gestul domnului deputat este cu atât mai regretabil cu cât, anul trecut, plângea în stradă de mila salariaţilor din domeniul medical, alături de membrii de sindicat. În acelaşi timp, prin metode ilegale, dumnealui îşi asigurase de la buget un venit lunar de peste 12.000 net“, se mai arată în arată într-un comunicat de presă trimis de conducerea spitalului.

Ora 14.30 Conducerea spitalului neagă că ancheta are legătură cu viaţa politică a doctorului. „Domnul doctor ştia din decembrie că am demarat o anchetă internă pentru că noi i-am atras atenţia în repetate rânduri. Atunci nu era membru în niciun partid. Faptul că data coincide nu are nicio legătură şi nicio importanţă“, mai spune managerul Vladimir Poroch.

Ora 14.00 Ancheta internă a fost pornită în luna decembrie 2010 la sesizarea Biroului de Resurse Umane, angajatele susţinând că erau obligate să primească pontaje false. În urma finalizării anchetei a reieşit că în perioada mai 2009-noiembrie 2010, adică exact din momentul în care Tudor Ciuhodaru a primit funcţia de deputat, doctorul se afla în 151 de zile în două locuri simultan: la UPU şi la Parlament.

VEZI TABELUL JUSTIFICATIV AL PREZENŢEI DUBLE

image

„Domnul doctor Ciuhodaru a încălcat prevederile legale care spun că fiind deputat poate lucra până la 50% din timpul normal alocat de lucru. Am demarat ancheta internă în maximă urgenţă din luna decembrie când angajatele de la Biroul de Resurse Umane ne-au sesizat cu privire la ceea ce se întâmpla. În nota explicativă acestea spuneau că doctorul le vorbea pe un ton ridicat şi le forţa să primească pontajele ilegale. Am fost prejudiciaţi astfel cu 29.343 de lei, bani pe care vrem să-i recuperăm prin oprirea sumei din salariile doctorului“, spune managerul Vladimir Poroch.

Vezi mai jos prevederile legislaţiei încălcate de doctorul-deputat:

image
image

EXCLUSIV VIDEO/Vezi aici cum sunt deturnaţi banii salvatorilor de la SMURD de o asociaţie fantomă

Conducerea unităţii medicale mai spune că funcţia de purtător de cuvânt a doctorului Tudor Ciuhodaru a fost preluată de directorul medical Paul Sârbu.

De cealaltă parte, doctorul Tudor Ciuhodaru leagă rezultatul anchetei de intrarea sa în Alianţa de Centru Dreapta. „Eu am pontat ceea ce am muncit. Mă surprinde că o astfel de decizie se ia după nici 24 de ore de la intrarea mea în Alianţa de Centru Dreapta şi se ridică nişte semne de întrebare că abia acum se fac publice aceste probleme dacă ele există din 2009“, spune doctorul Ciuhodaru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite