Iaşi: Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru se luptă în instanţă cu Spitalul de Urgenţe după ce a insultat un coleg UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Ciuhodaru a contestat în instanţă decizia prin care a fost sancţionat cu avertisment pentru că a insultat un coleg. Pe de altă parte managerul Spitalului „Sf. Ioan", Vladimir Poroch a făcut plângere penală împotriva doctorului pentru că ar fi încasat ilegal bani prin semnarea de pontaje false.

Ora 09.50 Medicul Tudor Ciuhodaru aşteaptă decizia instanţei. „Este un conflict de muncă pe care-l contest şi instanţa va decide mai departe“, spune Ciuhodaru.

Ora 08.30 Medicul Tudor Ciuhodaru, implicat la începutul anului într-un scandal pentru că ar fi încasat 30.000 de lei prin semnarea a 151 de pontaje false, a dat în judecată Spitalul „Sf. Ioan". Deputatul a cerut Tribunalului Iaşi să anuleze decizia prin care a fost sancţionat cu avertisment pentru că a insultat un doctor de la SMURD.

În plângerea adresată instanţei doctorul  susţine că reprezentanţii spitalului nu erau competenţi să-l sancţioneze, iar hotărârea luată este nulă. Tudor Ciuhodaru arată că potrivit Codului de Deontologie Medicală dacă există neînţelegeri între medici aceştia trebuie să le remedieze, iar dacă acest lucru nu dă rezultate cel lezat se poate adresa Colegiului Medicilor. „Dacă medicul de gardă s-a considerat jignit în urma convorbirii telefonice avea obligaţia de a sesiza Comisia de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor şi nu DSP Iaşi. Dealtfel nu înţelegem de ce a fost sesizat DSP Iaşi în condiţiile în care aceasta nu are atribuţii de sancţionare privind comportamentul şi activitatea profesională a medicului", susţine Ciuhodaru, în plângerea adresată Tribunalului.

Citeşte şi:

Iaşi: Plângere penală pe numele doctorului-deputat prins cu pontaje false

Iaşi: Doctorul Tudor Ciuhodaru a încasat aproape 30.000 de lei prin semnarea de pontaje false (UPDATE) VEZI FACSIMILE

EXCLUSIV Iaşi: Doctorul-deputat prins cu pontaje false către un angajat SMURD: „Dobitocule şi incompetentule“ (AUDIO) UPDATE

Acesta precizează şi că înregistrarea discuţiei pe care a purtat-o cu medicul SMURD a fost efectuată de pe telefonul direct instalat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Convorbirea era confidenţială, iar pentru obţinerea ei era necesar acordul autorităţilor competente. De asemenea, medicul susţine că întrebarea aşa zisă jignitoare era una retorică „şi izvorăşte din nenumăratele gafe de coordonare şi situaţii ignorate cu bună ştiinţă  a protocoalelor stabilite de DSP Iaşi cu intenţia de a ameliora asistenţa prespital a pacienţilor". „Sancţiunea cu avertisment este unul din abuzurile conducerii  Spitalului Sf. Ioan împotriva domnului doctor. Urmează ca instanţa să-şi exprime punctul de vedere cu privire la legalitatea deciziei de sancţionare", a declarat Florin Calistru, avocatul medicului Tudor Ciuhodaru.

Sancţionat cu avertisment

Managerul unităţii medicale, Vladimir Poroch susţine că motivele expuse de doctorul-deputat nu i se par întemeiate. „Nu ştiam că a depus contestaţie, dar este dreptul lui.  Nu mi se pare că este un motiv care să stea în picioare faptul că angajatul de la SMURD nu este coleg cu el. Nu mi se pare deloc scuzabil acest lucru. Adică dacă nu e coleg de muncă poţi să jigneşti în stânga şi în dreapta?! Cât despre convorbirile STS pot spune doar că eu am primit acel material de la DSP cu un CD. Cine l-a furnizat şi cum l-a obţinut nu mai ştiu", spune Vladimir Poroch, managerul Spitalului „Sfântul Ioan" Iaşi.

Mai urmăreşte şi:

Şefa de la Resurse Umane a Spitalului „Sfântul Ioan“ Iaşi: „Doctorul Ciuhodaru ţipa la mine şi-mi cerea să-l plătesc chiar dacă încălcam legea!“ (UPDATE)

Iaşi: Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru, reclamat că i-a făcut proşti pe paramedicii de la EPA-SMURD Hârlău (FACSIMILE)

Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru a fost sancţionat pe 25 ianuarie cu un avertisment scris de către conducerea unităţii medicale pentru jignirea unui medic de la Dispeceratul SMURD. Medicul Ciuhodaru a fost sancţionat pentru că în momentul unei convorbiri telefonice din septembrie 2010 l-a făcut pe medicul Stoica „dobitoc" şi „incompetent".

Pe de altă parte Vladimir Poroch, managerul Spitalului "Sfântul Ioan" a depus o plângere la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Iaşi cu privire la banii încasaţi ilegal de medicul Tudor Ciuhodaru prin semnarea pontaje false care i-au adus un venit de 30.000 de lei. În acestcaz însă este competent Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deoarece doctorul este şi deputat.

Şeful unităţii medicale susţine că a încercat să-i aducă la cunoştinţă doctorului Tudor Ciuhodaru faptul că a depus plângere penală pe numele său, dar acesta a refuzat să semneze pentru primire documentelor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite