Iaşi: Doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru, reclamat că i-a făcut proşti pe paramedicii de la EPA-SMURD Hârlău (FACSIMILE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea SMURD Iaşi a făcut o adresă la conducerea Spitalului „Sfântul Ioan“ în care cerea să se ia măsuri în cazul doctorului Tudor Ciuhodaru, care pe 3 ianuarie, a adresat cuvinte jignitoare paramedicului Alina Scutariu de la Echipajul de Prim Ajutor (EPA) Hârlău şi a ţinut blocată ambulanţa cu pacientul înăuntru mai bine de o oră. Doctorul Tudor Ciuhodaru susţine că a oferit simple recomandări pentru că a adus la Uni

Conducerea SMURD Iaşi a înaintat pe 4 ianuarie o sesizare către conducerea Spitalului de Urgenţă după ce cu o zi înainte paramedicul Alina Scutariu de la EPA-SMURD Hârlău i s-a plâns că doctorul Tudor Ciuhodaru a ţinut ambulanţa cu pacientul transportat de la Hârlău cu dublă fractură la gambă blocată timp de o oră şi un sfert şi a făcut glume jignitoare pe seama angajaţilor de la EPA. „La foarte scurt timp am fost chemată de către un asistent să intru doar eu în UPU. Când am intrat dl. dr. Tudor Ciuhodaru m-a întrebat: «Ştiţi ce sunteţi voi EPA (n.r. - Echipaj Prim Ajutor)?» şi tot dumnealui răspunde imediat: «Echipaje Proşti Atestaţi»“, se arată în plângerea formulată de paramedicul Alina Scutariu.

Citeşte şi:

Şefa de la Resurse Umane a Spitalului „Sfântul Ioan“ Iaşi: „Doctorul Ciuhodaru ţipa la mine şi-mi cerea să-l plătesc chiar dacă încălcam legea!“ (UPDATE)

Iaşi: Doctorul Tudor Ciuhodaru a încasat aproape 30.000 de lei prin semnarea de pontaje false (UPDATE) VEZI FACSIMILE

Din cele relatate se pare că doctorul Tudor Ciuhodaru a fost deranjat de faptul că pacientul din Hârlău avea dubla fractură la gamba stângă veche de 2 luni. „La ora 12.05 am ajuns în UPU. Am fost daţi efectiv afară de către medicul de gardă dr. Tudor Ciuhodaru când am spus că fractura este de două luni“, se menţionează în aceeaşi plângere formulată de Alina Scutariu. Aceasta se apără pentru eroarea de a transporta un asemenea caz la Urgenţe spunând că a aflat că fractura era veche de la pacient, în timp ce se afla în ambulanţă şi se deplasa spre Iaşi.

Vezi reclamaţia paramedicului, în original:

image
image
image

Doctorul Tudor Ciuhodaru recunoaşte că a făcut nişte recomandări personalului din cauza proastei gestionări a problemei şi neagă că a ţinut ambulanţa blocată. „Faptul că le fac recomandări nu înseamnă că îi jignesc. A fost vorba de o direcţionare proastă a unui caz şi le-am oferit instrucţiuni pentru o gestionare mai bună. Nu am ţinut ambulanţa blocată, este fals. Există fişe orare. Trebuie să înţeleagă că acest caz a fost dirijat şi preluat necorespunzător, iar ei au interpretat greşit“, spune doctorul Tudor Ciuhodaru.

Conducerea SMURD spune că dacă se impune va apela şi la Colegiul Medicilor pentru a rezolva problema. „Am înaintat o sesizare la Urgenţe. Dacă îmi permite legea voi apela şi la Colegiul Medicilor“, spune doctorul Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD.

Conducerea Spitalului „Sfântul Ioan“ spune că a cerut note explicative cu privire la această plângere. „Am primit o asemenea plângere şi am cerut să-mi dea note explicative toate persoanele implicate. Am primit de la domnul doctor Ciuhodaru care dezminte acuzele care i se aduc. După ce voi primi toate notele explicative vom începe o cercetare disciplinară“, spune managerul Vladimir Poroch.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite