Iaşi: Deszăpezirea din judeţ, ţinută la secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de la deszăpezire au acționat toată noaptea
Utilajele de la deszăpezire au acționat toată noaptea

Finanţat din bani publici, contractul pentru întreţinerea drumurilor pe timpul iernii are o clauză de confidenţialitate. Şefii judeţului au aflat de la reporterii „Adevărul de Seară“ despre clauză şi au promis că o vor scoate din contract, chiar dacă este deja semnat.

Edilii ţin contractul pentru deszăpezirea drumurilor din judeţ într-un mare mister. La foc automat, aceştia au organizat licitaţia, pe care au adjudecat-o într-un timp record: doar patru zile. Contractul a fost semnat ieri cu asocierea dintre patru firme, Test Prima, Bitunova Romania, Ted Construct şi Eky-Sam, singura care s-a prezentat la licitaţie.

Pe lângă prevederi precum efectivul de salariaţi, utilaje şi modalitatea de plată, contractul conţine şi o clauză de confidenţialitate care obligă Consiliul Judeţean (CJ) să nu furnizeze niciun fel de informaţii cu privire la activitatea fiecărei firme.

„Este inadmisibil!“

„Contractul conţine o clauză de confidenţialitate, din voinţa părţilor şi la cererea firmelor. Acestea vor să-şi facă treaba în linişte. Au îndeplinit toate condiţiile, iar noi trebuie să verificăm până pe 15 noiembrie dacă au toate utilajele în baze“, a declarat Radu Judele, şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor.Preşedintele Consiliului Judeţean a aflat de la ziarişti ce fac subordonaţii săi.

 „Este o clauză abuzivă pentru că n-ai cum să pui o pătură peste banul public. Este inadmisibil! Eu vă asigur că această clauză va fi scoasă din contract, chiar dacă firmele au cerut acest lucru. Mai mult decât atât, toate contractele CJ vor fi făcute publice“, a spus Constantin Simirad.

Contract de criză

Asocierea a subcontractat o parte din lucrări altor firme ieşene, Euroconstruct Group şi Compania Quantum. Oferta financiară a fost una inedită, pe categorii de servicii şi cu câţiva lei sub prevederea bugetară de 3,77 milioane de lei.

Astfel, firmele au avut un tarif pentru utilajele care lucrează efectiv la deszăpezire, unul pentru maşinile care staţionează în garaje şi altul pentru cantitatea fiecărui antiderapant. Durata contractului este de patru luni, din noiembrie până în martie anul viitor. „A fost alesă această modalitate de ofertă pentru a face economie. Firma a respectat întocmai caietul de sarcini“, a precizat Radu Judele.

Firmele vor lucra la iarnă cu 31 de autofreze, autogredere, camioane şi autoutilitare şi cu peste 60 de ingineri şi muncitori.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite