Iaşi: Depozit de spirtoase la subsolul Fiscului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până în 2007 rafturile erau pline de obiecte valoroase, după intrarea în Uniunea Europeană finanţiştii au mai rămas doar cu rămăşiţe în depozit.

Sticlele cu băuturi alcoolice, cazanele de făcut ţuică, gecile din imitaţie de piele, şosetele flauşate, oalele cu defecte, sulurile de pânză pentru flori şi sacii menajeri reprezintă toată „averea“ Fiscului. Printre bunurile confiscate se numără şi patru autoturisme care urmează să fie valorificate pentru piese de schimb, acestea fiind depozitate în prezent la SC Transcom SA. Cele mai vechi obiecte aflate la subsolul Fiscului datează din toamna anului trecut. Votca la sfert de litru de provenienţă Republica Moldova şi alte băuturi alcoolice cu aromă de prune umplu rafturile magaziei.
„Băutura a fost găsită fără forme legale şi a fost confiscată. Chiar pe 18 iunie am avut o licitaţie şi o parte din alcool, 1.219 de sticle au fost date unei societăţi spre comercializare“, spune Maria Ţăran, purtător de cuvânt DGFPJ Iaşi.

Instalaţiile de făcut ţuică nu sunt căutate
Un spaţiu mare în depozit ocupă şi cele şase cazane de ţuică, confecţionate artizanal, care au fost confiscate de la Ciurea. Un motiv pentru care cazanele nu au căutare îl constituie preţul: 6.000 de lei bucata. „Instalaţiile de făcut ţuică se află la noi în magazie din februarie, dar nimeni nu s-a arătat interesat de ele. Probabil nici nu vom scăpa prea repede de ele“, spune Maria Ţăran. De mai bine de jumătate de an în magazia Fiscului stau patru oale cu defecte, 20 de galoşi şi 1.500 de batiste.

Ţigările ar aduce mulţi bani bugetului de stat
Reprezentanţii Finanţelor susţin că nepermiterea comercializării tutunului confiscat constituie un mare dezavantaj. „În perioada aceasta, când preţurile la ţigări au crescut foarte mult, sunt prinse tot mai multe persoane care aduc în ţară cartuşe. Sunt confiscate extrem de multe ţigări care, dacă s-ar comercializa, ar aduce mulţi bani la bugetul consolidat al statului. Legea spune însă că ţigările se distrug“, adaugă Ţăran.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite